Eurovision-sagen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Tilføjer manglende kilde
Linje 2:
'''Eurovision-sagen''' er en [[Politik|politisk sag]] som følge af, at [[Danmark]] i maj [[2014]] var vært for [[Eurovision Song Contest 2014|Eurovision Song Contest]]. [[DR]] besluttede at holde arrangementet i [[København]], hvor de tidligere [[Skibsværft|værftshaller]] [[B&W Hallerne]] dannede rammen om de tv-transmitterede shows.
 
For at hallerne kunne anvendes som koncertsted, måtte de ombygges. Blandt andet skulle gulvet planeres, og tre bærende [[søjle]]r skulle fjernes, så DR kunne producere panoramabilleder under showet. Efterfølgende skulle de tre søjler genopføres for at imødegå, at [[Københavns Kommune]] og [[Region Hovedstaden]] ydede konkurrenceforvridende støtte til ejerne af B&W Hallerne. Man regnede med, at ombygningen ville koste 18 mio. kr., men den endte med at koste næsten 90 mio.<ref name=redegørelse>[http://www.visitcopenhagen.dk/sites/default/files/asp/visitcopenhagen/Corporate/PDF-filer/ESC2014-red/redegoerelse_om_afvikling_af_esc_2014.pdf Redegørelse om Eurovision Song Contest 2014 - Visitcopenhagen.dk]</ref>
 
I februar 2014 var budgettet på 237 mio. kr., men ifølge et notat fra [[Statsrevisorerne]] til [[Rigsrevisionen]] i oktober endte den samlede regning på 334 mio. kr.<ref>[https://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Oevrig_kultur/2014/10/07/170203.htm Eurovision kostedet 334 mio. kr. | DR.dk] Den 7. oktober 2014</ref> Efter pres fra blandt andre [[kulturminister]] [[Marianne Jelved]] valgte DR og [[Wonderful Copenhagen]] derfor at lægge en række fortrolige dokumenter frem for at kaste lys over, hvorfor budgetoverskridelserne var blevet så store.