Camel (band): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
udvider lidt og skriver indledning lidt om - første division er noget med sport og ikke så meget musik
m →‎Karriere: overskrifter
Linje 29:
 
== Karriere ==
=== Tidlige år ===
[[Andrew Latimer]] (guitar), [[Andy Ward]] (trommer) og Doug Ferguson (bas) havde spillet sammen i en trio kaldet The Brew i byen [[Guildford]] i [[Surrey]] i England. Den 20. februar 1971 var de til audition som backing band for [[singer-songwriter]]'en [[Phillip Goodhand-Tait]], som trioen udgav et album sammen med i augsut 1971 under titlen ''I Think I'll Write a Song''.<ref>{{cite web|url=http://www.pg-t.com/1970sdiary.html |title=Phillip Goodhand-Tait singer/songwriter |publisher=Pg-t.com |date=1979-03-25 |accessdate=2011-10-27}}</ref> Efter udgivelsen af albummet kom [[Peter Bardens]] med i gruppen som keyboardspiller. Bandet spillede en enkelt koncert i Belfast den 8. oktober 1971 under navnet ''Peter Bardens' On'' for at opfylde en kontrakt, som Peter Bardens havde indgået, men skiftede herefter navn til Camel. Bandets første optræden under det nye navn fandt sted den 4. december 1971 på Waltham Forest Technical College i London som opvarmning for [[Wishbone Ash]].
 
Line 37 ⟶ 38:
De to første album indeholdt en del jazz-rock-[[improvisation]] samt forholdsvis simple rocknumre.
 
=== Gennembrud ===
Gennembruddet kom med den instrumentale efterfølger, konceptpladen ''[[The Snow Goose (album)|The Snow Goose]]'' fra 1975. Camel spillede på denne og de følgende plader samme type af [[symfonisk rock]] som Genesis var kendt for. På ''[[Rain Dances]]''.
 
I 1981 udkom albummet ''[[Nude (Camel album)|Nude]]'', hvor de stadig spillede progressiv rock, men nu med flere elementer, der var typisk for musikken i 80'erne. I 1984 blev bandet opløst.