County seat: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m NativeCat flyttede siden Bruger:NativeCat/County seat til County seat
sprogfix; wiki
Linje 1:
'''''County seat''''' er et [[engelsk (sprog)|engelsk]] ord, der beskriver et [[county]]s [[administrationscenter]] eller administrationsby til en ''[[county]]''. Ordet anvendes i [[USA]], [[Canada]], [[Taiwan]], og [[Rumænien]]. I [[Storbritannien]] og [[Irland]], har ''[[county town]]s'' har lignende funktioner.
 
==Funktion==
I USA, er counties er den administative afdeling af [[USA's delstater|delstaterne]]. Byen, landsbyen, eller stedet, der indeholder regeringencountyets til ''county'''enregering omtales ''county seat''. I nogleNogle [[13 oprindelige kolonier|koloniale delstater]], ''countyhar seats''(eller indeholder,har ellerhaft) tidligerecounty indeholdt,seats "Court House" eller "Courthouse", som en del af deres navne (fx [[Spotsylvania Courthouse]], [[Virginia]]).
 
==Variationer==
I de [[canadiske provinser]] [[Prince Edward Island]], [[New Brunswick]] og [[Nova Scotia]], og også i de USA-amerikanske delstater [[Maine]]<ref>http://www.mainelegislature.org/legis/statutes/33/title33sec701.html</ref>, [[Massachusetts]], og [[Vermont]], ''omtales county seats'' omtales i stedet som ''shire towns''.
 
==Kilder==
{{reflist}}
 
==Se også==
* [[Hovedby]]
* [[Hovedstad]]
 
== Referencer ==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Counties]]