Snekkersten: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m konveringer fra Skabelon:coor title d/dm/dms til Skabelon:Coord
Rmir2 (diskussion | bidrag)
småret
Linje 5:
 
Der er togforbindelse til det centrale Helsingør og til [[København]] med [[Kystbanen]] samt til [[Hillerød]] med [[Lille Nord]]. Gennem flere årtier frem til midten af [[1990'erne]] var der færgefart fra havnen til [[Helsingborg]] med den lokalt yderst populære og nu legendariske båd "Marina".
 
== Etymologi ==
 
Byens navn kommer fra [[Snekke (skib)|snekke]], som er en skibstype. Navnet henviser til en stor sten i strandkanten, som måske har været anvendt som fortøjningssted.<ref>Vibeke Dalberg, John Kousgård Sørensen: ''Stednavneforskning 2''; København 1979; ISBN 87-500-1891-4; s. 113</ref>
 
== Historie ==
Line 28 ⟶ 32:
 
Lige nord for havnen ligger ''Kystens Perle'', som var et hotel bygget med [[Marshallplanen|marshallstøtte]]. Den erstattede den nedbrændte ''Snekkersten Kro'', og var i mange år et mondænt forlystelsesetablissement. Det meste af bygningen er nu omdannet til lejligheder, og resten, som husede restaurant og bar, venter på nedrivning.
 
Byens navn kommer fra [[Snekke (skib)|snekke]], som er en vikingeskibstype: et langt slankt skib, en orm – en slange. Bag stenene lå vikingingeskibene på lur.
 
== Indbyggertal ==