Københavns åbne Gymnasium: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Kendte dimittender: Charles Nanke
opdaterer indledning mht. nuværende navn
Linje 52:
| fodnoter =
}}
'''Københavns åbne Gymnasium''', tidligere '''Vestre Borgerdyd Gymnasium''', blev oprettet [[1. maj]] [[1787]] af en gruppe borgere i [[København]], [[Selskabet for Borgerdyd]]. Dengang under navnet Borgerdydskole, med lokaler i Købmagergade og Pilestræde. Allerede året efter delte skolen sig ved en flytning i to, dog begge efter samme principper. [[Østre Borgerdyd Gymnasium|Hovedskolen]] fik bolig på Nørregade og den mindre i Laksegade, begge under samme direktion og i økonomisk forbindelse. men 1795 flyttedes filialen til Christianshavn, Borgerdydskolen på Christianshavn (i dag Vestre Borgerdyd Gymnasium og HF), og lidt efter hørte forbindelsen op, og hver fik sin direktion.
 
Skolen er et godt eksempel på [[oplysningstiden]], og dens [[ideologi]] om fornuften – den evne mennesket kan anvende til at forstå verden og forbedre sin egen situation. I [[1919]] overtog staten driften af skolen, og den skiftede navn til '''Vestre Borgerdydskole'''. I 1986, kom skolen, som alle andre [[Gymnasium|gymnasier]], til at høre under amterne. Vestre Borgerdydskole er i dag et af Københavns syv gymnasier.
 
Skolen er et godt eksempel på [[oplysningstiden]], og dens [[ideologi]] om fornuften – den evne mennesket kan anvende til at forstå verden og forbedre sin egen situation. I [[1919]] overtog staten driften af skolen, og den skiftede navn til '''Vestre Borgerdydskole'''. I 1986, kom skolen, som alle andre [[Gymnasium|gymnasier]], til at høre under amterne. VestreI Borgerdydskole2007 erskiftede iskolen dagnavn et aftil Københavns syvåbne gymnasierGymnasium.
== Tidslinie ==
* [[1787]]: Grundlægges som Borgerdydselskabets skole