IBM: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Fjerner version 9428802 af Mathiasdab (diskussion) Jo? Ellers begrund.
Tag: Omgjort
m linkfisk
Linje 47:
I årene efter [[2. verdenskrig]] og specielt ved starten af den [[kolde krig]] valgte IBM at satse på udvikling af computere, en udvikling som [[Thomas J. Watson, Jr.]] gennemtrumfede trods modstand fra store dele af virksomheden. I juni [[1950]], kort efter udbrudet af [[Koreakrigen]] fik Watson, Jr. gennemført en undersøgelse af, hvordan IBM kunne bidrage til det nationale forsvar. Undersøgelsen, gennemført af [[James Birkenstock]] og [[Cuthbert C. Hurd]] anbefalede at IBM skulle bygge computere. Resultatet blev, at IBM [[29. april]] [[1952]] annoncerede sin første kommercielle computer, [[IBM 701]], beregnet på videnskabelig anvendelse.
 
I oktober [[1952]] fik IBM en henvendelse fra [[MIT]]'s [[Lincoln Lab]], som ønskede at IBM skulle fabrikere de computere, Lincoln Lab var ved at designe til det amerikanske luftforsvar. Store dele af IBM var imod projektet og ønskede at firmaet i stedet skulle satse på en forretning med store penge i: bedre hulkortudstyr. Men Thomas J. Watson, Jr. gennemtvang sin beslutning om at satse på computere, til dels ved at slå på [[patriotpatriotisme|patroistiske]]iske motiver – USAs forsvar i den kolde krig. IBM gik ind i samarbejdet på fuld kraft, og i februar [[1954]] skrev IBM kontrakt på levering af computere til [[Semi-Automated Ground Environment]] (kendt som SAGE), en kontrakt som indebar tidens største og mest avancerede computere, og som IBM fortsatte med at levere computere til i 10 år.
 
I samme periode fik Cuthbert C. Hurd med Watson, Jr.'s støtte gennemført udvikling af en "lillebror" til IBM 701, [[IBM 650]], beregnet til anvendelse i erhvervslivet. Maskinen blev annonceret i december [[1955]], og der blev inden for de første år leveret 120 maskiner, og skrevet ordre på 750 mere. Maskinen blev kendt som "computerens [[Ford T|Model T]]". IBM var blevet en computervirksomhed, og skulle komme til at dominere computerindustrien de næste 30 år.