Identitetsloven: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Datomaerker kilde mangler-skabeloner
+ 'uskelnelige størrelsers identitet'
Linje 10:
Traditionelt set anses [[Gottfried Wilhelm Leibniz]] for at være den første til at formulere identitetsloven i værket ''[[Diskurs om Metafysik]]'', der er en afhandling af hans tanker om forudsætningerne for det værende.
 
Identitetsloven er tæt forbundet med [[Leibniz' lov]], der er et andet princip som Leibniz formulerede i samme værk, og som ofte får betegnelsen af '[[Leibniz' lov]]' (selvom begge er Leibniz' love). Dette princip påpeger omvendt, at objekter, der både fremstår numerisk forskellige og på samme tid har identiske kerneegenskaber må være en og samme ting.
 
For at forstå hvad der menes med dette, så kan man se på [[Superman]] og Klark Kent (Supermans [[alter ego]]): Der er en numerisk forskel på de to, men begge har identiske kerneegenskaber og er, som et resultat af dette, én og samme person.
 
En opsummeret forskel på de to principper kan ses på denne måde:
* Identitetsloven påpegerhævder, at numerisk forskellighed indbefatter kvalitativ forskellighed. Dvs. de uskelnelige størrelsers identitet
* Leibniz' lov påpegerhævder, at kvalitativ forskellighed indbefatter numerisk forskellighed. Dvs. de identiske størrelsers uskelnelighed
 
== Se også ==