Charlotte Bøving (skuespiller): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m wiki
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer
Linje 36:
Bøving er uddannet fra Skuespillerskolen ved [[Aarhus Teater]] i [[1992]]. Hun var ansat ved teatret frem til 1996, hvor hun flyttede til København og blev freelance. Hun har haft roller ved [[Det Danske Teater]], [[Bådteatret]] og Husets Teater. For sin rolle i Saalbachs ''Verdens ende'' på [[Husets Teater]] blev hun i [[2004]] nomineret til en [[Reumertprisen|Reumert]] for bedste kvindelige birolle. I [[1995]] fik hun [[Henkelprisen]] for årets bedste kvindelige skuespiller.
 
Hun bor i [[Reykjavik]] på [[Island]] <ref>https://is.linkedin.com/in/charlotte-bøving-52995525 - LinkedIn</ref>, hvor hun bl.a. har medvirket i filmene ''[[Om heste og mænd]]'' (2013) og ''[[Blandt mænd og får]]'' (2015), samt skrevet og instrueret ''Den Kolde Jomfru'', som i 2003 blev nomineret til den islandske Grima-pris. Førstnævnte film modtog [[Nordisk Råds Filmpris]] i 2014.
 
Desuden har Charlotte Bøving spillet rollen som bjergbestigeren [[Lene Gammelgaard]] i den internationale spændingsfilm ''[[Everest]]'' (2015]), instrueret af [[Baltasar Kormákur]].
Linje 57:
{{Skuespillerbilledesavnes}}
{{FD|1964|Levende|Bøving, Charlotte}}
{{autoritetsdata}}
 
[[Kategori:Skuespillere fra Danmark]]