Jamestown (Virginia): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 62:
Til trods for at Jamestown øen er et sumpet område, valgte mændene fra Virginia Company at bosætte sig der. De mente, at de dermed var langt nok inde i landet til at undgå kontakt og konflikt med den [[Spanien|spanske]] flåde, og samtidig var floden dyb nok til at de kunne ankre op, og samtidig have en enkel og hurtig vej ud til havet, hvis det skulle blive nødvendigt.
 
De havde kun været i Jamestown i mindre end to uger, da de blev angrebet af [[Paspahegh]]-indianere den [[26. maj]]. En af nybyggerne blev dræbt ved angrebet, og elleve andre blev såret. Inden [[15. juni]] havde nybyggerne bygget et trekantet fort i Jamestown, og én uge senere sejlede ''Newport'' tilbage til [[London]] sammen med ''Susan Constant'', lastet med [[svovlkis]] og jord.
 
Edward Maria Wingfield blev udnævnt til den første præsident for kolonien, og forblev i den stilling indtil [[september]]. Da blev han kendt skyldig i at have bagvasket andre, og blev afsat. John Ratcliffe blev valgt til at overtage posten. Et år senere blev John Smith valgt som Ratcliffes efterfølger. Han var præsident indtil han blev kvæstet i [[1609]]. Så blev Ratcliffe præsident igen. Men kort efter blev han taget til fange af høvding [[Powhatan]] og torteret ihjel af kvinder fra [[Powhatan]]-stammen. Vinteren [[1609]]-10 var der hungersnød i Jamestown.