Vordingborg: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Wikilinks
→‎Kultur: LIdt om Restaurant Babette
Linje 301:
 
Af årligt tilbagevendende kulturbegivenheder er [[Vordingborg Festuge]] nok den mest kendte. Den forløber over seks dage i uge 28, og tiltrækker over 100.000 besøgende. På festivalen spilles [[rock]]- og [[pop]]musik, og der er boder i et stort område af byen. Derudover findes [[Vilde Vulkaner]], der er en musik- og legefestival for børn i alderen 7-14 år, og [[Waves festival]], der afholdes hvertandet år, og er en festival for [[teater]] og [[kunst]]. Sidstnævnte arrangeres af [[Egnsteater|egnsteatret]] [[Cantabile 2]].
 
I den nordlige del af byen ligger [[Restaurant Babette]], som blev åbnet i 1991 af kokkeparret [[Vivi Schou]]og [[Henrik Pedersen (kok)|Henrik Pedersen]]. Den er blevet udnævnt til Årets restaurant i både 1998 og i 2017.<ref>[https://sn.dk/Vordingborg/Babette-kaaret-til-aarets-restaurant/artikel/695510 Babette kåret til »årets restaurant«]. [[SN.dk.]]. Hentet 12/3-2019</ref> Desuden har ansatte på restauranten vundet flere priser hos [[Den danske Spiseguide]],<ref>[https://www.tveast.dk/artikel/restaurant-babette-haedret-med-hele-priser Restaurant Babette hædret med hele to priser]. [[TV Øst]]. Hentet 12/3-2019</ref> og som Årets Kok.<ref>[https://www.tveast.dk/artikel/aarets-kok-er-fra-restaurant-babette-i-vordingborg Årets kok er fra Restaurant Babette i Vordingborg]. [[TV Øst]]. Hentet 12/3-2019</ref><ref>[http://www.babette.dk/tillykke Tillykke]. [[Restaurant Babette]]. Hentet 12/3-2019</ref>
 
=== Sport ===
[[Vordingborg Idræts Forening]] er en [[fodboldklub]], der spiller i [[Serie 2 (DBU Sjælland)|Serie 2]]. De har hjemmebane på [[Vordingborg Stadion]], der har plads til omkring 5.500 tilskuere.
 
== Venskabsbyer ==