Glam rock: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer
m Småret
 
Linje 4:
Glam rock fænomenet blev startet af [[Marc Bolan]] fra gruppen [[T.Rex]], der egenhændigt foryngede popmusikken ved især at appellere til teenagers. I hans kølvand kom en lang række teenage-idoler og glam-stjerner så som [[Slade]], [[Sweet]], [[Suzi Quatro]], [[Mud]], [[Alvin Stardust]], [[Gary Glitter]], [[Wizzard]] og den tidlige [[David Bowie]].
 
I [[Danmark]] var det mest kendte glam rock-orkester [[Walkers]], der huserede på [[Tipparaden]] fra tidligt i havlfjerdserne1970'erne til omkring [[1976]].
 
Glam rock var frivol, fjollet, underholdende og uprætentiøs. De enkelte kunstneres musik havde ikke meget til fælles udover en vis enkelhed og iørefaldenhed. I stedet blev der lagt stor vægt på idolernes såvel visuelle som seksuelle image. Alle glamstjerner optrådte i glitter-tøj, plateausko, glimmer og make-up, og der blev flirtet med en seksuel flertydighed, hvor grænserne mellem mand og kvinde, [[heteroseksualitet]] og [[homoseksualitet]] blev udviskede. Glam rock var dog først og fremmest en uselvhøjtidelig, kommerciel musikalsk stilart.