Katja Holm

dansk skuespiller, født 1974

Katja Elgaard Holm (født 5. august 1974) er en dansk skuespiller, der i 2009 blev valgt ved kampvalg som formand for Dansk Skuespillerforbund efter at have siddet i bestyrelsen siden 2000.

Katja Holm
Født 5. august 1974 (49 år)
Aarhus, Danmark Rediger på Wikidata
Far Kjeld Holm Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Aarhus Teater (til 1997),
Aarhus Katedralskole (til 1993) Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Katja Holm blev uddannet fra skuespillerskolen ved Århus Teater i 1997, og hun har spillet på blandt andet Århus Teater, Nørrebros Teater, Østre Gasværk Teater, Bellevue Teatret, Teater Får302, Aalborg Teater, Odense Teater, Corona La Balance, Bådteatret og Svalegangen. På tv har hun blandt andet medvirket i P.I.S., Ørnen, Arvingerne, Broen 3, Borgen (sæson 3) samt Barda på DR1, hvor hun spillede den onde troldkvinde Asa Ill. Hun har også medvirket i Ditte og Louise sæson 2, samt Far på DR3. På film har hun medvirket i Max Pinlig 2, og De kaldte os frisører.

Hun var fra 2009-2018 formand for Dansk Skuespillerforbund og har fra 2016-2021 været vicepræsident for FIA - det internationale Skuespillerforbund. Hun sidder i bestyrelsen for kulturmødet på Mors og er medlem af UNESCOs nationalkommission siden 2017

Hun modtog i 2002 en Reumert for bedste cabaret for Osvald – Lige henne om hjørnet. Katja Holm er optaget i Kraks Blå Bog 2014 og sidder i bestyrelsen for Ove Sprogøe Prisen samt i bestyrelsen for Skuespillerforeningen af 1879.

Hun er endvidere uddannet mediator, projektleder samt har enkeltfag i kolletiv arbejdsret fra Syddansk Universitet.

Hun er offentlig fortaler for etnisk diversitet på den danske film - og teaterscene, samt har arbejdet målrettet mod seksuelle krænkelser i film og scenekunstbranchen.

Hun er optaget i Kraks Blå Bog.

Hun er datter af tidligere biskop for Århus Stift Kjeld Holm.

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.