Stockholm Koncerthus

Stockholms konserthus (på svensk Konserthuset Stockholm) er en koncertsal, der er opført ved Hötorget i Stockholm, på hjørnet af Kungsgatan og Sveavägen. Koncerthuset blev bygget i årene 1924-26 efter tegninger af arkitekten Ivar Tengbom. Huset har 1.776 siddepladser og regnes som et højdepunkt i klassicismen fra 1920'erne i Sverige, der også kaldes nordisk klassicisme.

Koncerthuset i 2006

Stockholms Koncerthus er åsted for uddelingen af Nobelprisen i hhv. medicin, fysik, kemi og litteratur.[1] Nobels fredspris bliver uddelt på Oslo Rådhus.

ReferencerRediger

  1. ^ "Konstnärer - Byggnaden – Stockholms Konserthus". Arkiveret fra originalen 2016-06-16. Hentet 2016-07-13. 
 Stub
Denne artikel om Sveriges geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
 

Koordinater: 59°20′06″N 18°03′48″Ø / 59.33500°N 18.06333°Ø / 59.33500; 18.06333