Wikipedia-diskussion:Upload

Udfasning af Fair-Use redigér

Fair use-licensen findes næsten kun i USA, og engelsk Wikipedia arbejder oven i købet på at udfase alle fair use-billeder.. Kunne, man fået link til den diskussion?? --Trade (diskussion) 24. nov 2012, 20:56 (CET)

Diskussionen bør jo nok være på en:Wikipedia talk:Non-free content eller på en eller flere af dens 57 arkivsider.. Hvem har i sin tid indsat det citat? Du kan jo prøve at spørge vedkommende direkte og bede om at få et svar her. --Palnatoke (diskussion) 24. nov 2012, 21:20 (CET)
Jeg vil også gerne have et svar, helst hurtigst muligt. Hvis det da overhovedet er muligt at få et. For eksempel kunne jeg godt tænke mig, at få at vide, hvorfor vi på den danske Wikipedia slet ikke har lov til at lægge nogle posters eller logoer op, mens de på den amerikanske Wikipedia stadig tillader det? Det giver jo slet ingen mening! Der er et par tv-serier, som vi har fået lov til at have logoerne fra, heriblandt Big Bang Theory, mens billeder af logoer for serier some Mystery Science Theater 3000 ikke er tilladt? Og hvorfor benytter vi Wikimedia Commons her for alle billeder, mens de på den engelske Wikipedia faktisk har et "upload wizard" som ligger på deres egen side? Det er jo helt hen i vejret! --Luka1184 (diskussion) 20. apr 2017, 17:30 (CEST)
Det er senest besluttet via denne afstemning, at vi ikke tillader filer, der er underlagt ophavsret. Du kan læse nogle argumenter på den side for, hvorfor vi ikke tillader fair use.
Grunden til (eller i hvert fald én af grundene), at vi bruger Commons, er, at andre projekter under Wikimedia Foundation (dem, der ejer blandt andet Wikipedia) kan bruge filerne. Hvis de bliver lagt lokalt på dansk Wikipedia, kan de kun bruges på dansk Wikipedia.
- Sarrus (db) d.
Tilbage til projektsiden »Upload«.