Wikipedia:Evaluering/Transport i København

Transport i København redigér

Jeg vil gerne have evalueret Transport i København med henblik på at få den vedtaget som GA. --Santac (diskussion) 15. jul 2012, 06:59 (CEST)

  • I grunden en glimrende artikel, der spænder vidt. Jeg savner dog noget noget mere historie. Artiklen hopper meget let over den historiske udvikling. Det kunne f.eks. være interessant med noget om forholdene under 2. verdenskrig, olie- og finanskriser. Men også æraen med sporvogne, som var et gigantisk løft for infrastrukturen, bliver knap nok omtalt. --|EPO| COM: 15. jul 2012, 14:49 (CEST)
Tak for feedback. Jeg kan godt se at 2. verdenskrig uretmæssigt er blevet sprunget over. Det skal der gøres noget ved. Oliekriserne bør nok også nævnes. Finanskriserne, som jeg formoder er de verserende 2007-20xx finanskriser, er sværere at skille ud hvilken betydning de har haft for transporten, da der også er mange andre strømninger i tiden, der påvirker transporten. Jeg har tilføjet en enkelt sætning mere om sporvognene. Det kan være det fortjener en mere. --Santac (diskussion) 17. jul 2012, 05:47 (CEST)
Så er der også kommet lidt med om 2. verdenskrig. Oliekriserne kommer der også noget om. Endelig skriv hvis der er mere, stort eller småt, der mangler eller bør justeres. --Santac (diskussion) 18. jul 2012, 13:31 (CEST)
Der har været tale om at finanskrisen og den følgende lavkonjunktur har betydet mindre trafik, men ved nærmere eftertanke, er det vist ikke et specielt fænomen, som behøver særligt omtale.
I øvrigt er jeg efterfølgende kommet til at tænke på Nordhavnsvej-projektet, som Københavns Kommune selv omtaler som Københavns største vejprojekt i nyere tid. --|EPO| COM: 19. jul 2012, 20:33 (CEST)
Jeg kunne godt tænke mig, at afsnittet om cykling blev uddybet lidt mere, da det er ret unikt for København, som også har inspireret andre storbyer på cyklismeområdet. Man kunne fx nævne cykelparkering og cykling kombineret med offentlig transport (gratis i S-tog) samt pendling (som i øvrigt er et afsnit, jeg synes er lidt tyndt). Kunne godt overveje selv at bidrage til artiklen (er lige ved at læse en helt fantastisk bog om cykelkultur i København Cyklernes by af Cecilia Vanman), men jeg vil ikke love, jeg får det gjort. --CarinaT (diskussion) 19. jul 2012, 20:59 (CEST)

Super med indspark. Cykling kunne godt uddybes lidt mere, selv om afsnittet allerede indeholder en del information. Nordhavnsprojektet bør nok også med. Pendling kunne godt uddybes med fx pendlerklubben langs kystbanen. Det vil jeg få gjort, da afsnittet er lidt for kort. Det vil være supergodt med redigeringer fra øvrige skribenter. --Santac (diskussion) 20. jul 2012, 15:05 (CEST)