Wikipedia:Landsbybrønden/Danske kommunevåben

Danske kommunevåben redigér

I lov om kommunernes styrelse § 4. stk. 2. står: "Kommunevåben- og segl, der er registreret i Patent- og Varemærkestyrelsen, er forbeholdt de kommunale myndigheder i den pågældende kommune." De kan følgelig ikke være GFDL eller PD. På Commons er der en kategori for danske kommunevåben, hvor PD er anført på de billeder, som er lagt ind. UHA.

Jeg har ved søgning på Patent- og varemærkestyrelsens hjemmeside fundet mindre end 50 kommuner, som har registreret deres kommunevåben, hvilket forbløffer mig meget. Deraf følger vist desværre alligevel ikke, at vi kan benytte dem. Den enkelte kommune kan have sat copyright på dem - og der måske endda være tale om, at en grafiker har ophavsret. Så undgå at sætte den slags ind på commons eller da:wikipedia, medmindre der er opnået en tilladelse fra den enkelte kommune.

Jeg har brugt en metode til omgåelse, som jeg så på commons: Tag et fotografi, hvor våbnet ses. Sådan et kan man gøre GFDL! Samme metode kan i øvrigt bruges til firmalogoer, som ellers normalt heller ikke kan bruges på wiki. --Sir48 (Thyge) 5. sep 2005 kl. 20:47 (CEST)