Wikipedia:Landsbybrønden/Det rigtige Hierarki i en Artikel

Det rigtige Hierarki i en Artikel redigér

Jeg har længe skrevet på Artiklen Projektledelse; men bliver nu i tvivl om alt den viden skal stå i artikelen eller oprettes som separate artikler. Det sidste lyder mest logisk; men i reneste form vil læsere skulle følge link efter link efter link for at forstå hovedemnet. Sikkert et helt klassisk spørgsmål; men jeg har ikke kunnet finde svaret.(Skrev Finnsvenning (diskussion • bidrag) 30. okt 2009, 21:43. Husk at signere dine indlæg.)

Man kan sagtens skrive en oversigtsartikel, som resumerer de forskellige underemner i hver sit afsnit. Disse afsnit kan så indledes med at henvise til en {{Uddybende|EMNE}}, som er en uddybende artikel med detaljeret beskrivelse. Se f.eks. hvordan det er gjort i andre oversigtsartikler som f.eks. Solen eller Jordens historie. Men ellers er det ok at skrive en lang artikel, hvis stoffet kræver det. Sådan en kan sagtens deles op senere, hvis der er brug for det. --Sir48 (Thyge) 30. okt 2009, 22:20 (CET)

Tak, det er brugbart. "..hvis der er brug for det." er imidlertid det, der trykker! Anvendeligheden af viden-portioner formindskes jo i Wiki, når de samles i een artikel, for man kan vel ikke linké IND i under-afsnit i en artikel? FiSv 30. okt 2009, 22:40 (CET)

Det kan man faktisk godt men der skal være en god grund. Her er et tilfældigt eksmbel: Out of Our Heads#Musikere og koden er [[Out of Our Heads#Musikere]]--Jan Friberg 31. okt 2009, 01:52 (CET)
Når man linker til afsnitsoverskrifter som beskrevet af Jan Friberg, er det en god ide at gå til den linkede afsnitsoverskrift og indsætte <!-- [[EMNE]] linker til dette afsnit --> efter overskriften, fordi sådan et link ikke vedligeholdes af softwaren (vises ikke i "hvad linker hertil" og forsvinder uden advarsel, hvis overskriften slettes eller ændres).
Endvidere findes også {{Hovedartikel|EMNE}} når man i et afsnit af en detaljeret artikel vil linke til en mere generel artikel. --Sir48 (Thyge) 31. okt 2009, 08:29 (CET)
Linket bliver vist, men hvis linkets mål forsvinder (eller ændrer navn), er HTML (eller rettere HTTP) således indrettet, at man bare lander på målsiden, ikke på det ønskede sted nede på siden. --Palnatoke 31. okt 2009, 08:37 (CET)
Måske skulle vi ha' en variant af {{Hovedartikel|Out of Our Heads#Musikere}} der siger : Se også afsnittet Musikere i artiklen Out of Our Heads  ? (eller har vi det?) ... men hvis vi ta'r højde for Palnatokes indvending er en opdeling i mindre artiker nok hensigtsmæssigt, og er også mere læsevenligt - Nico 31. okt 2009, 09:19 (CET)
Nico-dk: Det findes og ser således ud: {{Hovedartikler|indhold=''Se også afsnittet [[Out of Our Heads#Musikere|Musikere]] i artiklen [[Out of Our Heads]]''}}, der giver følgende:
  Se også afsnittet Musikere i artiklen Out of Our Heads
--Sir48 (Thyge) 31. okt 2009, 12:25 (CET)