Wikipedia:Landsbybrønden/IT-problemer med Wikipedia

IT-problemer med Wikipedia redigér

Hmm, jeg mener, at der har været problemer med Wikipedia inden for de sidste 24 timer. Jeg bliver smidt af, mine bidrag/overvågning bliver ikke registreret - i morges var der forsvundet en del (som dog kom igen op ad dagen). Det er OK, at det sker - men det er god skik, at man fører en log over ustabiliteter, så folk ved, at det ikke er dem, der er noget galt med. Findes der en sådan ting og i givet fald: Har den en prominent placering på forsiden eller tæt derpå, så man bliver gjort opmærksom på det? - --hansjorn 22. okt 2004 kl. 21:57 (CEST)

Næ, det har vi ikke. Der findes et par postlister (se Hjælp:Postlister#Tekniske_lister) hvor man som regel får en forklaring på hvad der foregår, men ikke engang der kan man regne med at få hele historien (der er også en IRC kanal som skulle være rimelig opdateret med den slags oplysninger, men den bruger jeg aldrig). Dette er netop et af de ømme punkter i sådan et friviligt projekt. For at oplyse om den slags detaljer kræves det at nogen gør det, men det er ret kedeligt arbejde, så det er der foreløbig ikke nogen der har gjort på en konsistent måde. --Christian List 22. okt 2004 kl. 22:14 (CEST)
Så vil jeg overveje at foreslå - den er langt ude, hva'? - at vi finder på et eller andet, så vi kan meddele os til hinanden, hvis/når der er problemer. Men vi kan nok blive enige om, at det kedelige arbejde ikke frister frivillige, så man skal passe på med at sætte skibe i søen, der ikke sejler, men dykker. Så vigtigt er det heller ikke, at det ikke kan tåle en god tænkepause. Nu fik jeg min ajourførte overvågning tilbage igen -så jeg har den største respekt for datamodellen bag projektet: Intet synes at gå tabt, men kan dog blive forsinket. --hansjorn 22. okt 2004 kl. 22:21 (CEST)
Et andet sted, hvor der bliver rapporteret om den slags, er på Wikipedia Status. JøhP 23. okt 2004 kl. 12:16 (CEST)