Wikipedia:Landsbybrønden/Småartikler

Småartikler

redigér

Tidligere havde vi en stor mængde Lexopen-artikler og nu er Bruger:Thorshammer gået i gang med Salmonsen, men hvor går grænsen mellem ordbogs- og encyklopædi-stof? Lader det sig overhovedet gøre at opsætte en sådan grænse, eller skal der også være små artikler i en encyklopædi? Når jeg hurtigt bladrer gennem SDE, ser de mindste artikler ud til at være på ca. 150 tegn, hvis man ser bort fra de artikler, som ville være redirects her. --Palnatoke 4. aug 2005 kl. 09:47 (CEST)

Det er virkelig et godt spørgsmål. IMHO skal artikler være noget andet og mere end ordforklaringer. Hvis en artikel bare nærmer sig at være det, så er det nok fordi, der burde være en fyldig artikel om overbegrebet, som den korte artikel bare kunne redirecte til.
Jeg bemærkede i et indlæg ovenfor, at Bruger:nico ikke syntes, at korte artikler var et problem, fordi det passede godt til at "surfe rundt". Det er godt at kunne surfe, og derfor har vi jo interne hypertekst-links, men jeg mener, at der i almindelighed skal være "gods" i artikler i en encyclopædi, og det synes jeg også fremgår af artiklerne i de store wikier som en: og de:--Sir48 (Thyge) 4. aug 2005 kl. 11:38 (CEST)
Kunne man lande et sted hvor vi siger, enten
  • at emnet for en artikel har potentiel for en senere væsentlig artikel, - altså en stub til en artikel vi bør ha'.
  • - eller er relevant som opslag og lænker til en artikel med væsentligt indhold ?
Hvis et emne er vigtigt kommer der nok også "gods" på. Endnu en gang vil jeg pointere at wiki'en er en proces, og skal på det plan ikke ikke sammenlignes med færdigredigerede trykte encyclopædier. vh. Nico 4. aug 2005 kl. 16:40 (CEST)
Jeg har bladret lidt i Nudansk Ordbog og efter hvad jeg kan se, er den længste tekst for en ordforklaring på ca. 150 tegn. Desværre er det ikke så nemt, at vi bare flytte alle artikler under 150 tegn til Wiktionary. En god regel er, om artiklen beskriver et emne eller et ord. Mit forslag til en tommelfingerregel er, hvis teksen er en beskrivelse af hvad ordet betyder og der er skrevet mindre end 150 tegn, så er den bedre egnet i Wiktionary. --Maitch 4. aug 2005 kl. 17:41 (CEST)