Alexander Mayah Larsen

dansk skuespiller, dramatiker og forfatter, født 1991

Alexander Mayah Larsen (født 14. januar 1991 i Værløse) er en dansk skuespiller, dramatiker og forfatter.

Alexander Mayah Larsen
Personlig information
Født 14. januar 1991 (33 år)
Værløse, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Dansk
Beskæftigelse skuespiller
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Han er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2019.[1] Han har medvirket i en række teaterforestillinger bl.a. DisgracedBetty Nansen Teatret, Mr. Marmalade og Stormfulde højderOdense Teater, Min Mormors GebisDet Lille Teater, Den unge Werthers lidelserAarhus Teater og Sort/Hvid (teater), Den GerrigeFolketeatret, Onkel VanjaVendsyssel Teater og HobbittenDet Kongelige Teater. Derudover har han skrevet og medvirket i den prisvindende forestilling Som BrødreDet Kongelige Teater[2] og senere på Blaagaard Teater og Mungo park.

Alexander er blevet hædret flere gange for sit arbejde som skuespiller og dramatiker. Han modtog en talentpris ved Årets Reumert i 2022 for sit arbejde med Som Brødre. I 2023 modtog han Lauritzen-prisens Believe in you-talentpris, som uddeles af Lauritzen Fonden. Samme år blev han tildelt Danske Dramatikeres manuskriptpris for Som Brødre, samt Georg Philipps hæderslegat som uddeles af Skuespillerforeningen af 1879.

Han har siden sommeren 2022 været fast tilknyttet ensemblet på Mungo Park i Allerød. Her har han bl.a. medvirket i Ingenmandsland, Turbo, Den Allersidste Dans, Som Brødre og Verdensherskerne.

Alexander Mayah Larsen debuterede i 2021 som forfatter med digtsamlingen Kongen leveGyldendal.

På tv har han bl.a. medvirket i Enten/Eller, Perfekte steder, Skruk og filmen Glasskår.

Referencer redigér

  1. ^ Alexander Mayah Larsen på danskefilm.dk
  2. ^ Som Brødre på kglteater.dk

Eksterne henvisninger redigér

  Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.