Diskussion:Fast rente

Problemer med artiklen redigér

Bruger:1234Lacote bliver ved med at indsætte sin version af siden. Jeg har forklaret kort i opsummeringen hvorfor jeg har rettet, men det er tilsyneladende overset, så jeg forklarer her:

  • Ved fast rente, forstås lånets renteprocent %, når en låne aftale indgås: Dette er nonsens. Hvad renten er når lånet indgås, siger ikke noget om den fast.
  • Med en fast rente kan du derfor vide dig sikker på lånets fremtidige afdrag i modsætning til et lån med variabelrente. Uencyklopædisk at bruge 2. person. Desuden er det et citet kopieret fra internettet.
  • Fast Rente forekommer også i forbindelse med opsparingskonto, hvor der kan stilles krav til man deponerer i en given periode og ofte er betinget af en vis sum deponeres.: tvivlsom og udokumenteret påstand. Banker garanterer nogle gange fast rente i en bestemt periode, men ikke i ubegrænset tid.
  • Det er ikke klart hvad eksemplerne er eksempler på. Nationalbanken omtaler en statistik om realkreditlån. Men bankens budskab viderebringes ikke. Danske Bank og Jyske Bank formidler realkreditlån med fast rente. Det gør mange banker. Hvorfor skal de to nævnes? (men ikke deres tilbud). Sydbank havde engang en opsparingskonto med fast rente i en begrænset tidsperiode. Det er helt irrelevant her.

Det er derfor jeg har omskrevet teksten. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jun 2019, 19:58 (CEST)

Jeg synes, at artiklen mere naturligt burde ændres til en omdirigering til rente, hvor forskelle på fast og variabel rente så kan forklares. Begrebet kan næppe bære en artikel i sig selv. --Økonom (diskussion) 18. jun 2019, 08:07 (CEST)
Tilbage til siden »Fast rente«.