Jeg er ikke helt glad for ordet sprit i forbindelse med hjemmekrydret snaps. Det kan få den uopmærksomme læser til at ty til spritten fra de blå plastflasker, og det vil helt sikkert ikke give den forventede smagsoplevelse.

Kunne vi blive enige om et andet ord, evt. alkohol, finsprit eller lign.?? -Jørgen 10. nov 2004 kl. 09:40 (CET)

Finsprit er et godt ord, og det føles ikke nær så teknisk som ætanol. Kanske vi så skulle lade sprit være en flertydig side, der kunne pege på brændevin, ætanol og husholdningssprit? --Palnatoke 10. nov 2004 kl. 09:47 (CET)

Det lyder som en rigtig god ide. -- Jørgen 10. nov 2004 kl. 09:52 (CET)

Snaps - Brændevin - Akvavit redigér

Jeg kiggede lidt på disse tre artikler (dvs. to, da akvavit henviser til brændevin) og jeg synes umiddelbart at snaps og brændevin enten burde skrives sammen eller handle om noget forskelligt. I øjeblikket handler de (stort set) om det samme, men har alligevel lidt forskelligt indhold.

I mit eget personlige sprogbrog er brændevin et bredere begreb end snaps, og snaps synes jeg er synonymt med akvavit (f.eks. kunne jeg finde på at kalde calvados eller poire william for æble- og pærebrændevin, men ikke æble/pæresnaps). Mine ordbøger drager ikke nogen præcise konklusioner på den front, men jeg synes dog at jeg finder støtte i at dansk snaps/akvavit ikke må sælges under betegnelsen brændevin - det står pudsigt nok i brændevinsartiklen som vel ellers mest handler om snaps/akvavit.

Jeg synes enten man skulle opdele det så snaps og akvavit var synonyme og koncentrere sig om det der "i juridisk forstand" er handelsvaren snaps/akvavit i Danmark og Norden. Brændevin ville så være bredere og måske mere international.

Eller også skulle man skrive det hele sammen til en artikel. Nogen holdninger til det? --Heje 16. jan 2006 kl. 22:08 (CET)

Kategori for kryddersnapse redigér

Ville det være en god ide at lave kategori for alt det forskellige man (med held) kan lave kryddersnapse af? Jeg kunne f.eks. tænke mig Kategori:Egnet til kryddersnaps (under Mad og drikke), hvortil denne artikel kunne henvise og alle urterne mv. kunne indgå? Bedre navneforslag modtages gerne. -- Poul G 19. jan 2006 kl. 21:57 (CET)

Det er nok snarere et wikibooks-projekt; egnethed er et smagsspørgsmål og som sådan automatisk POV. Bortset fra at kommen under ingen omstændigheder bør komme i nærheden af snaps. Indiskutabelt! Faktum! --Palnatoke 19. jan 2006 kl. 22:06 (CET)
OK - forslag droppet. -- Poul G 19. jan 2006 kl. 22:12 (CET)
Tilbage til siden »Snaps«.