Diskussion:Vor daglige brød (film fra 2005)

Østrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Østrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Østrigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Dansk navn redigér

@Amjaabc: Jeg forstår ikke din flytning. Filmens danske titel er "Vor daglige brød". (Titlen er i øvrigt grammatisk korrekt, men det er sådan set underordnet.) Se f.eks. http://www.scope.dk/film/5266-vor-daglige-brod hvor der endda er et billede af filmplakaten. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. mar 2017, 20:17 (CEST)

Ok, jeg bøjer mig for plakaten, men jer mener da bestemt, at "brød" er intetkøn, og at det i Fadervor hedder "giv os i dag vort daglige brød". Jeg retter tilbage. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 30. mar 2017, 20:25 (CEST)
@Amjaabc: Tak for det. Brød er intetkøn, men man kan bruge fælleskøn hvis man taler om en afgrænset mængde af noget, som i dette tilfælde er den mængde brød man dagligt spiser. Se retskrivningsreglerne § 20.4. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. mar 2017, 21:26 (CEST)
Jeg var bare sikker på, at det var en henvisning til netop Fadervor, og der er det, så vidt jeg kan se, angivet i intetkøn i begge de seneste oversættelser. Men tak for informationen. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 31. mar 2017, 08:52 (CEST)
Vil det sige at valget snarere er mellem vor og vores end mellem vor og vort? ("Vor el. vores", "Vore eller vores?" begge fra Sproget.dk). -- Mvh PHansen (diskussion) 31. mar 2017, 09:38 (CEST)
Normalt vil valget for "brød" være mellem "vort" som er intetkøn, og "vores" som ikke bøjes efter køn. I de sjældne situationer hvor et ord som normalt er intetkøn, skifter til at bruge fælleskøn ved henvisning til en bestemt art eller mængde, bliver valget mellem "vor" og "vores". Men dette er ikke relevant for filmen da det ikke er os som skal bestemme dens navn. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. mar 2017, 10:04 (CEST)
Tilbage til siden »Vor daglige brød (film fra 2005)«.