Ferritslev

mindre by på Fyn
Ikke at forveksle med Fjerritslev.

Ferritslev er en mindre by på det centrale Fyn med 1.032 indbyggere (2023)[1] i Rolfsted Sogn i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Ferritslev
Overblik
Land Danmark Danmark
Motto Midt i naturen tæt på storbyen
Borgmester Hans Stavnsager
Region Region Syddanmark
Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune
Sogn Rolfsted Sogn
Postnr. 5863 Ferritslev
Demografi
Ferritslev by 1.032[1] (2023)
Kommunen 52.253[1] (2023)
 - Areal 637,00 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.forumfr.dk
Oversigtskort

I byen ligger blandt andet FJ Industries A/S (tidligere Ferritslev Jernvarefabrik), som med sine 150 ansatte er én af byens helt store arbejdspladser.

Ferritslev blev omtalt første gang omtalt i 1474 som "Færessløff". Antallet af gårde har svinget meget; der var i perioden 1610-1844 16-19 gårde i landsbyen.

Ferritslev lå indtil 2007 i den nord-østlige del af Årslev Kommune, og er i dag absolut et yderpunkt i Faaborg Midtfyns kommune.

Ferritslev råder over en række erhvervsdrivende, en Superbrugs, en Coop365, et moderne lægehus med unge læger, en køreskole, en grillbar, et pizzeria, et bilværksted og en lang række håndværkere, et fritids- og kulturhus, en friskole, to børnehaver og et plejecenter.

I Ferritslev findes hovedsædet for Marius Pedersen A/S, som er grundlagt netop her.

Ferritslev ligger meget tæt på naturperlen Tarup-Davinde, som er et stort aktiv for området med en masse muligheder for fritidsaktiviteter. Byen ligger 15-20 min kørsel fra Odense bymidte.

Langhøjen Grisemosehøj (de) ligger midt i byen

Kilder redigér

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
 Spire
Denne artikel om geografi i Faaborg-Midtfyn Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.