Kategoridiskussion:LGBT-personer

Præcisering redigér

Hvor aktiv skal man være, for at være "aktivist" f.eks. har Zachary Quinto gjort en del, men er ikke direkte involveret, mig bekendt, i en organisation. TherasTaneel (diskussion) 22. aug 2013, 16:56 (CEST)

Fx primært kendt som medstifter af eller ansat i LGBT-organisationer (som fx Axel Axgil). Interviews, hvor LGBT'ere tilkendegiver støtte til LGBT-rettigheder, er for mig at se ikke nok til medlemskab af kategorien (men det er blot min synsvinkel). --Urbandweller (diskussion) 22. aug 2013, 17:02 (CEST)
Tjo, måske er det bedst. Hvad med Alan Turing - heller ikke? TherasTaneel (diskussion) 22. aug 2013, 17:14 (CEST)

Til ovenstående: originalteksten var "Denne kategori rummer LGBT-emner og -aktivister. Personer skal IKKE sættes i kategorien udelukkende på baggrund af deres seksuelle orientering.". TherasTaneel (diskussion) 13. aug 2019, 17:37 (CEST)

Altså: Overkategorien har i længere tid været beskrevet som for "LGBT-emner og -aktivister". Så bør denne underkategori vel omdøbes til Kategori:LGBT-aktivister? Det giver i hvert fald ikke mening med den nuværende titel kombineret med teksten om, at folk ikke skal i kategorien udelukkende ud fra seksualitet. Til gengæld bør teksten vel også fremgå af overkategorien - ellers putter folk bare LGTB-personerne ind der.
Som alternativ til at omdøbe til -aktivister, kunne man ændre kategoribeskrivelsen til: "Personer skal sættes i kategorien, hvis de er kendt FOR at være LGBT-personer - ikke blot fordi de er kendte OG LGBT-personer." Nis Jørgensen (diskussion) 13. aug 2019, 22:05 (CEST)
Kategoriseringen i kategori:LGBT-personer er vel bare rettet for personer, når de var i hovedkategorien Kategori:LGBT, efter almindelig kategorisering på eksempelvis Engelsk Wikipedia, uden at skæve til hvordan man ville have det på Dansk Wikpedia. Teksten var netop på hovedkategorien og folk endte alligevel her. Hvis man vælger omdøbning til -aktivister findes de på Q8578665. Har ikke opfattelsen af at den nuværende kategori er hvad man vil have, selv med en præcis kategoribeskrivelse som du foreslår. Med en omdøbning kunne det måske passe bedre til den danske WP? TherasTaneel (diskussion) 13. aug 2019, 23:02 (CEST)
Tilbage til siden »LGBT-personer«.