Lotte Mejlhede

dansk journalist

Lotte Mejlhede (født 9. august 1966 i Nørre Snede) er en dansk journalist, korrespondent og studievært på TV 2 News.

Lotte Mejlhede
Født Lotte Mejlhede
9. august 1966 (57 år)
Nørre Snede, Danmark
Bopæl København
Ægtefælle Bjarke Ørsted
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Lotte Mejlhede blev født på Brædstrup Sygehus. De første to år boede hun i Nørre Snede, men familien flyttede derefter til Nyborg, hvor hun voksede op blev student.[1] Lotte Mejlhede blev uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993 og blev som nyuddannet ansat på Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor hun beskæftigede sig med politik og livsstilsstof. Samme år skiftede hun dog til Berlingske Tidendes Christiansborg-redaktion. I 1996 blev hun studievært på TV 2 Nyhederne, og var i en periode også vært i magasinprogrammet Dags Dato. Hun blev i 2003 udnævnt til souschef for TV 2 Nyhederne. Det var således Lotte Mejlhede, der var ansvarlig for at TV 2 Nyhederne i 2005 bragte et omstridt og angiveligt manipuleret indslag om en påstået gangsterbande, den såkaldte Triple A-sag. Sagen endte med et dementi, et forlig med de implicerede, kritik fra Radio- og tv-nævnet samt at Mejlhede fratrådte sin chefpost.

I juli 2006 begyndte hun som studievært på TV 2 News, hvor Mejlhede var kanalens primære vært på større politiske begivenheder, ligesom hun var fast vært på kanalens to politiske magasiner, Tirsdagsanalysen og 1240K.

I juni 2013 blev det offentliggjort, at Lotte Mejlhede pr. 1. januar 2014 skulle være TV 2 Nyhedernes korrespondent med base i Bruxelles.

I forbindelse med Folketingsvalget 2015 var Mejlhede midlertidigt tilbage i rollen som studievært ifm. TV 2 News' dækning af valget.

I 2020 vendte Mejlhede tilbage til Danmark og tiltrådte en stilling som sikkerhedspolitisk korrespondent på TV2. I denne funktion har hun bl.a. dækket krigen i Ukraine og hun har fungeret som vært på udenrigsmagasinet ‘Verden ifølge News’.

Lotte Mejlhede blev skilt fra sin mand, fotograf Bjarke Ørsted, i 2021. Sammen har de datteren Laura-Louise (født 2005). I dag er Charlotte Mejlhede kæreste med Brigadegeneral Karsten Jensen.

Kilder redigér

  1. ^ "Hun er ikke "rigtigt" fra Brædstrup". Arkiveret fra originalen 29. september 2013. Hentet 14. juli 2013.

Eksterne henvisninger redigér