Maskinmesterskolen København

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Maskinmesterskolen København (MSK) er en teknisk videregående uddannelsesinstitution, der blev grundlagt i 1906 - og har siden udddannet maskinmestre til de maritime og tekniske erhverv og virksomheder i Danmark og i udlandet. Maskinmesterskolen København udbyder bl.a. professionsbacheloruddannelsen til maskinmester samt kurser/efteruddannelser.

Organisation redigér

MSK ledes af en bestyrelse på syv medlemmer, hvoraf seks medlemmer er udpeget eksternt, mens ét medlem er medarbejdervalgt. Yderligere deltager to studenterrepræsentanter fra MSK’s studieforening og studienævn.

Den daglige ledelse varetages af rektor som øverst ansvarlig.

Den nuværende rektor (2023) er Ulrik Bak Nielsen.

Størrelse og placering redigér

Antallet af indskrevne studerende på maskinmesteruddannelsen på MSK var i 2023 ca. 1000 fordelt på uddannelsens 9 semestre.

Maskinmesterskolen København har hovedadresse på Gyrithe Lemches Vej 20 i Kgs. Lyngby (værkstedsskole, undervisningsfaciliteter og laboratorier). Derudover er der afdelinger og uddannelsesudbud i følgende byer på Sjælland og i Grønland:

Litteratur redigér

Eksterne henvisninger redigér