Miyawaki skov

skov plantet efter Akira Miyawakis principper

Miyawaki skov også kaldet miniskov eller lommeskov er små skove, hvor træerne er plantet meget tæt, 3 træer pr. kvadratmeter. De vokser hurtigere og tættere, og giver større biodiversitet og binder mere CO2 pr. m2 end konventionel skov. Disse tal skal dog tages med et gran salt, da eksempelvis biodiversiteten ikke handler om rødliste arter. Hastigheden handler nødvendigvis heller ikke om selve væksten, selvom de er indikatorer på, at planterne også vækster hurtigere. I stedet tænkes der på, man skipper flere stadier i naturlig formning af skove.[1]

Miyawaki skov ni måneder efter tilplantning

Det er den japanske botaniker Akira Miyawaki (en) som udviklede Miyawaki metoden til at dyrke naturlige skove på et lille område med udelukkende hjemmehørende arter. Pointen med metoden er at give de allerbedste forudsætninger samt komme så tæt som overhovedet muligt på urskove i det respektive land. Dermed er metoden versatil og kan bruges globalt. Fra Holland til Indien. Metoden indebærer mange parametre. Blandt andet at der plantes minimum 25 forskellige arter, tæt beplantning (ligesom det forekommer naturligt i naturen), sikre de bedste jordbundsbetingelser og meget mere.

Netop fordi Miyawaki metoden springer en del langsommelige processer over, ender man med en skov, hvor man allerede kan se resultater et halvt år efter. Eksempelvis hvis man planter i vinteren. Tanken med Miyawaki skove er nemlig også at anvende det som klasserum til undervisning.[2] Her er det sjovere og nemmere at inddrage børnene, når de faktisk kan se, der sker meget med skoven allerede efter 6-9 måneder. Hvilket dette billede fra Holland Arkiveret 2. februar 2023 hos Wayback Machine illustrerer rigtig fint.

I Nørre Snede har man plantet en Miyawaki skov som skal bruges til udendørs undervisning, hvilket flere andre organisationer som laver Miyawaki skove også efterstræber og anbefaler.[3]

Referencer redigér

  1. ^ organisationen 2030skov.dk hentet 2. februar 2023
  2. ^ www.ivn.nl Arkiveret 10. november 2022 hos Wayback Machine hentet 10. november 2022
  3. ^ noerresnede.dk (Webside ikke længere tilgængelig) hentet 10. november 2022

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne artikel om et naturområde er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.