Niger er en delstat i det vestlige Nigeria, med grænse til Benin mod vest. Den er den arealmæssigt største delstat i landet. Niger oprettedes i 1976 da den tidligere North-Western State deltes i Niger og Sokoto.

Niger
Provins
Guraravandfaldet
Guraravandfaldet
Land Nigeria Nigeria
Hovedby Minna
Areal 76.363 km²
Indbyggertal 3.950.249 [1] (2006)
Oprettet 1976
Governor of Niger State Mu'azu Babangida Aliyu
Niger (delstat)
Niger (delstat)
Niger (delstat)
For alternative betydninger, se Niger (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Niger)

Niger består hovedsageligt af savannelandskab. Floderne Niger (som delstaten har navn efter) og Kaduna løber gennem delstaten. Nigerfloden er her opdæmmet i et stort reservoir ved Kainjidæmningen. Her ligger også landets største nationalpark, med navnet Kainji National Park. De største byer i delstaten er residensbyen Minna, Bida, Kontagora og Suleja. Niger har to af Nigerias største vandkraftværker: Kainjidæmningen og Shirorodæmningen.

Den vigtigste erhverv i Niger er landbrug og her avles blandt antet bomuld, sheanødder, yams, jordnødder, hirse, majs, tobak og sukkerrør. Flodfiskeri sr vigtigt lokalt. Der avles også en del ris langs Kaduna og Niger, men frem for alt omkring byen Bida mod sydost.

Siden år 2000 har delstaten tilpasset lovgivningen til islamsk sharialov, indført af den daværende guvernør Abdulkadir Kure.

Eksterne kilder og henvisninger redigér

  1. ^ National Bureau of Statistics, Nigeria, provisorisk resultat fra folketællingen 21. marts 2006.

Koordinater: 10°0′N 6°0′Ø / 10.000°N 6.000°Ø / 10.000; 6.000

 Spire
Denne artikel om Nigerias geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.