Paul Potts

britisk sanger

Paul Potts (født 13. oktober 1970 i Bristol, England) er en britisk operasanger som vandt første sæson af tv-serien Britain's Got Talent i 2007 ved at synge arier.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Paul Potts i Pavillon Theatre i Rhyl, Wales (2008)

Paul Potts voksede op i Fishponds, en forstad til Bristol. Faderen var buschauffør og moderen kassedame. Han har to brødre og en søster og gik i Mary-Redcliffe-School i Bristol. Potts studerede filosofi ved University College Marjon i Plymouth, hvor han blev Bachelor of Arts. Potts har siden 2003 været gift med Julie-Ann.

Allerede i skoletiden fik han interesse for sang. Han sang blandt andet i Chester Park Junior Schools kor og i ti år i forskellige kirkekor i Bristol.

Da han vandt konkurrencen, solgte han mobiltelefoner; men derefter indspillede han en plade. Fra 1999 til 2003 medvirkede Paul Potts ved amatøropera-produktioner, men pga. sygdom og et uheld på cykel standsede det.

Selv om Paul Potts i tv-serien bliver fremstillet som amatørsanger, har han taget sangtimer i Bristol, optrådt med Royal Philharmonic Orchestra og fået undervisning i Italien. I Bathoperaen sang han Don Basilio (i Figaros bryllup), Don Ottavio (i Don Giovanni) og titelrollen i Verdis Don Carlos. Han sang opera offentligt første gang på en karaokebar i 1999. Han har siddet i byrådet i Bristol.

Den 5. september 2007 gav han koncert på Rådhuspladsen i København.

Se også redigér

Susan Boyle

Diskografi redigér

Album redigér

Singler redigér


 Spire
Denne biografi om en brite er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.