SAFEGE er en forkortelse for det franske konsortium Société Anonyme Française d' Etude de Gestion et d' Entreprises (på engelsk: French Limited Company for the Study of Management and Business) og udtales SAY-fij på engelsk.

SAFEGE
Virksomhedsinformation
Selskabsform Société anonyme Rediger på Wikidata
Grundlagt 1919 Rediger på Wikidata
Organisation
Moderselskab Suez S.A. Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Chiba Urban Monorail

Konsortiet, der består af 25 virksomheder, herunder dækproducenten Michelin og bilkoncernen Renault, er et konsulent- og ingeniørfirma. Det blev dannet i 1919 som Société Auxiliaire Française d'Électricité, Gaz et Eau, et holdingselskab med interesser inden for privat produktion og distribution af vand, gas og elektricitet. Da disse offentlige forsyningsvirksomheder i 1947 blev nationaliseret, blev selskabet det ingeniør- og konsulentfirma, som det er i dag, og fik navnet Société Anonyme Française d'Études, de Gestion et d'Entreprises.

I dag er selskabet et datterselskab af Suez Environnement og har specialiseret sig som konsulentfirma inden for vand- og miljøteknik, men ikke kun (købte IDC osv.). Det vigtigste marked er Frankrig med 60 % af omsætningen. Selskabet er også leder af flere konsortier, der modtager partier fra EF's FWC'er (6, 11 og medleder de 2).

Eksterne henvisninger redigér