Skatteankestyrelsen

dansk styrelse under Skatteministeriet

Skatteankestyrelsen er en uafhængig klagemyndighed, der behandler klager over skatteforvaltningens afgørelser. Styrelsen er sekretariat for Landsskatteretten, vurderingsankenævnene, skatteankenævnene og motorankenævnene. Det betyder, at Skatteankestyrelsen modtager og forbereder klagesager til afgørelse i de myndigheder, styrelsen er sekretariat for. Derudover træffer styrelsen selv afgørelse i visse sager.[1] Skatteankestyrelsen blev oprettet i 2014.[2] Geografisk har den afdelinger i København, Silkeborg, Aalborg og Odense.[1]

Skatteankestyrelsen er administrativt tilknyttet Skatteministeriet, men er uafhængig. Det betyder, at skatteministeren og statsministeren, samt deres ministerier, ikke er overordnede i forholdet til Skatteankestyrelsen og derfor ikke kan udstede ordrer til styrelsen. Det sikrer, at Skatteankestyrelsen ikke kan påvirkes af den siddende regering.

Kilder redigér

  1. ^ a b Vores opgaver. Skatteankestyrelsens hjemmeside, besøgt 14. juli 2022.
  2. ^ "Årsrapport 2015. Skatteankestyrelsens hjemmeside, besøgt 14. juli 2022" (PDF). Arkiveret fra originalen (PDF) 14. juli 2022. Hentet 14. juli 2022.

Eksterne henvisninger redigér