Sonja Sabinsky

dansk skuespiller, født 1954
(Omdirigeret fra Sonja Bjørn-Bentzen)

Sonja Sabinsky (tidligere Sonja Bjørn-Bentzen) (født 14. december 1954 i Kolding) er en dansk journalist, forfatter og skuespiller.

Sonja Sabinsky
Født 14. december 1954 (69 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Skuespiller, forfatter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hun er datter af isoleringsmester Anker Bentzen og medhjælpende hustru Edith Bentzen. Hun blev uddannet på Odense Teaters Skuespillerskole 1981 og har siden arbejdet som skuespiller på Aalborg Teater, Odense Teater, Børneteatret Skægspire og Vintapperteatret 1981-1988. Hun er endvidere uddannet journalist ved Danmarks Journalisthøjskole 1994. Har produceret minidokumentaren Haven om ekspropriation i forbindelse med etableringen af Øresundsforbindelsen. Vist på TV2 1993. Producer af radiodokumentaren Kvinde, min – om jalousidrabDRs P1 i 1994. Hun er forfatter til interviewbogen Sammen – om kærlighed, der lykkes (Lindhardt og Ringhof 2000), romanen Sover du? (Lindhardt og Ringhof 2002) og Amnesiaskyggen (Books on Demand 2021.

Siden 1994 har hun været skribent på Dagbladenes Bureau – med kultur som væsentligste stofområde.

Eksterne henvisninger redigér

  Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
 Spire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
 
 Artiklen om Sonja Sabinsky kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.