Loïc Wacquant: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
En start
(Ingen forskel)

Versionen fra 14. apr. 2020, 19:19

Loïc Wacquant (født 1960) er en fransk sociolog og socialantropolog, der er specialiseret i bysociologi, fattigdom i byer og racemæssig ulighed. Wacquant er professor i sociologi University of California, Berkeley. Wacquant er bl.a. kendt for bogen Byens udstødte.

Biografi

Wacquant voksede op i det sydlige Frankrig, hvor han gik i den lokale folkeskole. Hans familie var en del af den intellektuelle middelklasse og efter gymnasiet i byen Montpellier, blev Wacquant optaget på elitehandelsskolen École des Hautes Études Commerciales i Paris. Wacquant skulle læse industriel økonomi, men blev ved et foredrag med Pierre Bourdieu inspireret til at vende sig mod sociologien, hvorfor han begyndte at studere dette fag ved Nanterre universitetet. I stedet for en normal værnepligt fik Wacquant mulighed for at gøre tjeneste som sociolog ved forskningscenteret ORSTOM. Wacquant blev udstationeret Ny Kaledonien i 1983-1985. Denne periode blev vigtig for Wacquants praktiske erfaringer med sociologiske studier. Da opholdet i Ny Kaledonien var ved at rinde ud, fik Wacquant et ph.d.-stipendium ved University of Chicago, der huser det ældste sociologiske fagmiljø i verden. Det var her, at Wacquant blev interesseret i den sorte ghetto og kom til at udforske marginaliseringsprocesser i både USA og Frankrig.[1]

Referencer

  1. ^ Troels Shultz Larsen, Kristian Delica og Anders Mathiesen. "Med Wacquant i byen – En kort skitse af Wacquants sociologiske projekt og dets implikationer i en dansk kontekst." Forord til Byens udstødte. Frederiksberg: Nyt fra Samfundsvidenskaberne, 2013, s. ix-x.