Aristide Maillol: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Tilføjer skabelonen {{gravsted.dk}}. Hvis den står forkert, må du meget gerne flytte den. Virker den ikke og kan du ikke rette den, så må du meget gerne slette den.
sprogret
Linje 29:
 
==Biografi==
Maillol blev født i [[Banyuls-sur-Mer]] ([[Pyrénées-Orientales]]), en lille by i [[Roussillon]]. Han gik i skole i [[Perpignan]] (på Lycée Saint Louis de Gonzague) i [[Perpignan]] og fortsatte sin kunstneriske uddannelse i [[Paris]], på [[École nationale supérieure des Beaux-Arts]], hvor han som lærer i malerkunst havde [[Alexandre Cabanel]]. Hans drømmende stil, som viste tilbage mod [[klassiscisme]]n, holdt sig helt frem til slutningen af [[2. verdenskrig]].
 
SelvomSelv om han er mindre kendt som maler og har indskrevet sig i annalerne på grund af sine [[bronze]]skulpturer, som blev støbt af Eugène Rudier, begyndte han først på dissedem, da han var omkring de 40 år. Hans første arbejder var [[gobelin]]er, som han lavede i Banyuls-sur-Mer, med inspiration fra samtidige som [[Pierre Puvis de Chavannes]] og [[Paul Gauguin]].
 
Maillol døde i et biluheld i nærheden af Banyuls-sur-Mer i 1944.
 
==Værker==
[[Dina Vierny]], som var Maillols sidste model, og som blev reddet fra at blive deporteret under krigen takket være indgriben af [[Arno Breker]] og Maillol, har efter hans død arbejdet for at få udstillet hans værker gennem sin [[fond]] og [[Musée Maillol]] i Paris.
 
I det hus i Banyuls-sur-Mer, hvor Maillol havde [[atelier]] siden 1910 havde haft atelier, er der indrettet et museum til hans ære. I byen kan man også sestår hans ''[[Monuments aux morts pacifistes]]'', som er et af hans største værker.
 
Atten18 af hans typiske bronzeskulpturer af volumniøse[[voluminøs]]e kvinder er sidenfra 1964 permanent udstillet i [[Jardin des Tuileries]] i Paris.
<gallery>
Fil:Maillol La Rivière.JPG|''La Rivière'' i Jardin des Tuileries, Paris