Content deleted Content added
m →‎Slagelse-Næstved-banen: til/fra og en sammensætning
Linje 55:
:::::Jeg anfægter ikke det grammatisk korrekte (selv om artiklen Lcl henviser til peger på eksempler på undtagelser). DSB/Banedanmark (Statsbanerne ses ofte kun referere til strækningens endestationer "Slagelse-Næstved" osv. eller "strækningen Slagelse-Næstved". Men når man forsøger med konsistent beskrivelse af de jernbaner og jernbanestrækninger der ikke har "banen" eller "jernbane" som en del af selskabsnavnet (mere eller mindre synonymt med strækningen) og som ikke er blevet til "Frederikssundsbanen", "Norvestbanen" (Den Sjællandske Nordvestbane), "skælskørbanen", "Korsørbanen" (Roskilde-Korsør) så ender det med at være "Slagelse-Næstved banen". "Sorø-Vedde banen" osv. Og jeg synes faktisk at Jernbanemuseets 3-binds jernbanhistorie fra 1997 som anvender den skrivemåde jeg peger på, må betragtes som ganske autoritav for "statsbanernes skrivemåde". Jeg har kigget lidt bagud og kan se at i "Danmarks Jernbaner" far 1938 af Buch & Gomard er skrivemåden også f.eks. "Ringkøbing-Varde banen".--[[Bruger:John|John]] 3. maj 2008, 09:21 (CEST)
::::::Den rigtige stavemåde er med to bindestreger. Det er der ingen tvivl om. Den første bindestreg betegner strækningen (fra/til), og den sidste bindestreg forbinder strækningen med ordet "bane". Hvis man ikke sætter den sidste bindestreg, så svarer det til at skrive "Thy banen", "en DSB billet", "højre-venstre skalaen" osv. --[[Bruger:Casper|Casper]] 8. maj 2009, 19:57 (CEST)
::::Det er ikke altid den rigtige stavemåde som er bedst eller den som bliver brugt. Jeg vil foretække Slagelse-Næstved banen som traditionen bruger - alternativ Slagelse-Næstvedbanen. Den sidste variant er mere læsevenlig - der er kun streng ved til/fra og ingen ved til sidste led, som er en sammensætningen, hvor det er valgfrit at bruge bindestreg. --[[Bruger:Dbcsat|Steen Th]] 11. maj 2009, 15:46 (CEST)
 
==Begrundelse for sletning af [[Herlufmagle Station]]==