Karen Khatjaturjan: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: '''Karen Khatjaturjan''' (19 september 1920 i Moskva Rusland - 19 juli 2011) var en armensk komponist,lærer og pianist. Karen Khatjaturjan som er n...
 
m småret
Linje 1:
'''Karen Khatjaturjan''' ([[19. september]] [[1920]] i [[Moskva]], [[Rusland]] - [[19. juli]] [[2011]]) var en [[Armenien|armensk]] [[komponist]], [[lærer]] og [[pianist]].
 
 
Karen Khatjaturjan som er nevø til [[Aram Khatjaturjan]], studerede komposition på Moskvas [[musik]][[konservatorium]] under
 
[[Dmitrij Sjostakovitj]],[[Vissarion Sjebalin]] og [[Nikolaj Mjaskovskij]] (1945-1949).
 
Karen Khatjaturjan som ervar nevø til [[Aram Khatjaturjan]], studerede komposition på Moskvas [[musikmusikkonservatorium]] under [[konservatoriumDmitrij Sjostakovitj]], under[[Vissarion Sjebalin]] og [[Nikolaj Mjaskovskij]] (1945-1949).
 
Han underviste senere samme sted i [[instrument]]ation, og var æresmedlem af den russiske komponistorganisation.
 
Han har skrevet 4 [[symfoni]]er, [[klaver]][[koncert]], [[kammermusik]], [[orkester]][[værk]]er, [[ballet]]ter, [[sonate]]r og [[koncert]]er for mange instrumenter.
 
Han komponerede i en [[moderne]], men dyb [[ekspressionist]]iskEkspressionisme|ekspressionistisk stil som var skarp og frisk for tilhøreren.
Han har skrevet 4 [[symfoni]]er,[[klaver]][[koncert]],[[kammermusik]],[[orkester]][[værk]]er,[[ballet]]ter,[[sonate]]r og [[koncert]]er for mange instrumenter.
 
Han komponerede i en [[moderne]] men dyb [[ekspressionist]]isk stil som var skarp og frisk for tilhøreren.
 
 
===Udvalgte Værker===
Line 23 ⟶ 17:
 
==Kilde==
*[http://home.wanadoo.nl/ovar/kkhach.htm Om Karen Khatjaturjan]
 
{{FD|1920|2011||Khatjaturjan,Karen}}
[[Kategori:Komponister fra Rusland]]
[[Kategori:Pianister]]