Farmakonom: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Jørgen, fjerner ændringer fra Qwerasdf (diskussion | bidrag)
Linje 131:
 
== Farmakonomer i andre lande ==
 
Statens autorisasjonskontor, som autoriserer sundhedspersonale Norge, fastslår nu, at den danske farmakonomuddannelse ikke kvalificerer til at få autorisation som [http://svenskfarmaci.se/arbetsliv/tydligt-besked-fran-norge/ receptarie].
 
Farmakonomer, farmakonomuddannelsen og farmakonomerhvervet findes i sin struktur kun i [[Danmark]] (inkl. [[Færøerne]] og [[Grønland]]) – og farmakonomstudiet kan kun læses på landets eneste farmakonomskole, [[Pharmakon - Danish College of Pharmacy Practice|Pharmakon]] i [[Hillerød]]. I andre lande oversættes [[Titel (person)|stillingsbetegnelserne]] ''farmakonom'' og ''lægemiddelkyndig'' som anført nedenfor.
 
Uden for Danmark svarer farmakonomerne uddannelses- og kompetencemæssigt nogenlunde til [[Farmaci|farmaceutiske]] faggrupper med mellemlange videregående uddannelser som f.eks. [[receptar]]er, [[Apoteksmedhjælper|exam.pharm.'ere<s>receptarer</s>]] eller [[bachelor]]er i farmaci. Dog har danske farmakonomer selvstændig [[autorisation]] til at virke på apotek eller sygehusapotek, hvilket ikke er tilfældet for f.eks. bachelorer i farmaci i andre lande<s>.</s>
 
=== Betegnelsen ''farmakonom'' oversat til andre sprog ===