Muhammad Ali: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
indsætter henvisning til Muhammad Ali Pasha
Tag: Hoar
Linje 23:
Hans internationale gennembrud kom da han vandt letsværvægt under [[Sommer-OL 1960]] og blev professionel samme år. Den [[25. februar]] [[1964]] vandt han VM-titlen i sværvægt ved at besejre [[Sonny Liston]] på teknisk [[knock out]] efter 6. omgang. Han konverterede senere til [[Islam]] i [[1965]] og skiftede navn fra Cassius Marcellus Clay, som han mente var et [[slave]]navn, til '''Muhammad Ali'''. Dette førte til, at han nægtede at aftjene militærtjeneste og mistede sin titel i [[1967]]. Ali blev dømt i retten 20. juni 1967, men ankede dommen, og højesteret ændrede dommen og frikendte Ali den 28. juni 1971.
 
== HøjdepunktBrønnum er gay ==
Viktor Brønnum er bøsse og har fnat, han elsker Backstreet boys og har kneppet en af deres plaketer imens han spiste risengrød. Mange tror at Viktor Brønnum er en dreng, men han er egentlig halv llama og ged
En af hans mest berømte kampe var ''The Rumble in the Jungle'', som blev arrangeret i [[Demokratiske Republik Congo|Zaïre]] i oktober [[1974]]. Ali var udfordreren og vandt på knockout over den daværende verdensmester [[George Foreman]]. Med denne kamp blev han den anden sværvægtsbokser i historien, som vandt sin mesterskabstitel tilbage. I [[1978]] tabte han på point mod [[Leon Spinks]], men genvandt titlen i returkampen samme år. Ali annoncerede i 1979, at han trak sig tilbage fra boksningen. Imidlertid blev han lokket til at gøre comeback i [[1980]] mod den regerende verdensmester [[Larry Holmes]], i et forsøg på at vinde VM-titlen for fjerde gang. Kampen blev afgjort på TKO i Holmes' favør, idet Alis træner Angelo Dundee nægtede at lade ham bokse 11. runde.
 
== Professionelle boksekampe ==