Kultivar: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
flytter tekst
Linje 6:
Sorter betegnes ikke bare med deres artsnavn (videnskabeligt eller dansk navn), men også et efterhængt sortsnavn. Sortsnavne skrives med store begyndelsesbogstaver og mellem apostroffer, sådan: 'Klon'. Hvis man skriver cultivarens navn - eller det videnskabelige navn - i anførselstegn, har man sagt, at man anser navnet for forkert. Det kunne f.eks. være ''Ficus carica'' "Smyrna" (hvis man anser det korrekte cultivar-navn for at være 'Black Turkey'.
{{systematik}}
 
== Kultivargruppe ==
En kultivargruppe er en gruppering af kultivarer. En kultivar kan være enten en klon (e.g. æblesort), eller en frøstabil sort. Når der eksisterer flere forskellige distinkte kultivarer med sammenfald i bestemte egenskaber, definerer man nogle gange en kultivargruppe.
 
== Kloner ==
For at der kan tales om en klon, forudsætter det at alle individer af cultivaren vitterligt stammer fra én og samme ''kerneplante''. I Danmark kontrolleres dette af organisationen "klonkildeudvalget", som består af medlemmer fra de interesserede erhvervsgrupper, forbrugere, undervisere og forskere.