Tobias Bukkehave

dansk kulturanmelder, medieekspert og forfatter

Tobias Bukkehave (født 5. august 1980 i Svendborg) er en dansk forfatter, kulturanmelder og medieekspert. Han er uddannet cand.mag. i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet.[1][2]

Tobias Bukkehave
Født 5. august 1980 (43 år) Rediger på Wikidata
Svendborg, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Københavns Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kulturkritiker, forfatter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Bukkehave debuterede i 2018 med fantasyromanen Elmer Balthazar: Rejsen til Arkadia, som blev nomineret til Orla-prisen. Efterfølgende er de to andre bind i trilogien udkommet.

I 2020 udkom spionthrilleren Kongetro, og i 2022 udkom Arvestål, som er andet bind i serien om agenten Tom Cortzen og Sektor 7 . Arvestål blev indstillet til Jyllands-Postens Litteraturpris. Et tredje bind med titlen Aftenland er under udarbejdelse.

Tobias Bukkehave har i en årrække arbejdet som manuskriptkonsulent og konceptudvikler og har foruden sit skønlitterære virke også skrevet fagbogen 50 TV-serier du skal se (2013).

Bibliografi redigér

Referencer redigér

  1. ^ Victor Boy Lindholm (7. august 2019), Tobias Bukkehave bruger længslen efter ungdommens skateboarding i sit forfatterskab, Dagbladet Information, hentet 29. marts 2023
  2. ^ Anette Hyllested (12. maj 2022), Løj for både kæresten og redaktøren: Bukkehave satsede alt på at blive forfatter, og så gik han i stå, Jysk Fynske Medier, hentet 29. marts 2023
  Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne danske forfatterbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
 
 Artiklen om Tobias Bukkehave kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.