Wikipedia:Landsbybrønden/Import og eksport

Import og eksport redigér

Som det kan ses på de:Spezial:Beiträge/Palnatoke, har jeg bidraget til de:Stauning Whisky, men det er lidt indirekte, for som det kan ses på https://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Stauning_Whisky&action=history, har jeg faktisk bidraget til da:Stauning Whisky, som så er blevet importeret til tysk. Det ser ud til at de:Benutzer:Guenny13de:Wikipedia:Importwünsche har efterspurgt importen, som de:Benutzer:Ne discere cessa! så har gennemført til en underside hos Guenny13, hvorfra den efter færdiggørelse er flyttet ud i artikelnavnerummet, Det er jo vældig smart, så det kunne jeg da også tænke mig at kunne. Det kræver så at vi åbner for artikelimport og beslutter hvem der skal kunne gøre det - man kan have en særlig gruppe af importører eller man kan lægge det til en eksisterende brugergruppe. --Palnatoke (diskussion) 19. mar 2014, 23:47 (CET)

Det lyder som en rigtig god ide, der måske kan sætte lidt ekstra fart på oprettelsen af nye kvalitetsartikler på dawiki. Jeg vil foreslå at alle automatisk bekræftede brugere som udgangspunkt bør kunne benytte værktøjet. Hvis det viser sig at det misbruges (mere end forventet) kan man jo altid sætte kravet op til f.eks. autopatruljerede brugere. Mvh, --Danmuz (diskussion) 20. mar 2014, 14:48 (CET)
På tysk har de 254 administratorer, hvoraf 19 er importører, og selv om det virker som en ret restriktiv politik, vil jeg nok ikke foreslå at vi skal over i den modsatte grøft. --Palnatoke (diskussion) 20. mar 2014, 16:08 (CET)
Der kan man bare se. Hvis værktøjet og procedurerne omkring dets brug er komplekse, så giver det måske mening at begrænse det til et så begrænset antal brugere. Da jeg ikke kender detaljerne vil jeg holde mig ude af den diskussion men blot støtte forslaget generelt. Mvh, --Danmuz (diskussion) 20. mar 2014, 16:39 (CET)
Jeg har ikke aktivt oprettet artikler på norsk Wikipedia, men står alligevel som opretter af nogle stykker. Da alle artikler jo alligevel skal 'sprogvaskes', som de kalder det deroppe, kan man vel lige så godt gøre det i egen editor eller uderside fra begyndelsen ? - Jeg forstod ikke fidusen, selv om en venlig nordmand forklarede mekanismen.-- Mvh PHansen (diskussion)
Jeg ser en god grund til, at det ikke alle enhver som kan foretage en import, da den importer historisk. Så det skal være folk, som der er tillid til. Men konceptet har jeg ikke noget imod. --Steen Th (diskussion) 20. mar 2014, 17:53 (CET)
"...importer historisk." : Her ser man at den norske har importeret "32 revisjoner" (1) fra den danske -- Mvh PHansen (diskussion) 20. mar 2014, 18:15 (CET)
Faktisk kan alle administratorer af den tyske wikipedia importere, men kun artikler som har færre end 1000 versioner, ellers er det nødvendig at være importør. Jeg var aldrig importør, men importerede alligevel: [1]. Noget, som var mærkeligt, var, at man kunne ikke direkte importere i navnerummet, hvis der ikke fandtes en tilsvarende artikel, men skulle vælge en underside eller lignede. Jeg ved dog ikke om det er kun tilfældet med den tyske wikipedia eller om det er et generelt problem. Catfisheye (diskussion) 27. mar 2014, 18:57 (CET)