Wikipedia:Sletningsforslag/Østrigske forfattere

Artiklen/listen Østrigske forfattere blev foreslået slettet for snart et år siden. Tillader mig at flytte diskussionen til sletteforslagssiden for at få det afklaret.--MGA73 26. jan 2010, 17:51 (CET)

Det er slet ikke for at pisse på Gevins hårde arbejde, men... Indholdet af denne 'artikel' hører altså til i Kategori:Forfattere fra Østrig og ikke i en separat artikel... --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 22. feb 2009, 12:13 (CET)

Eller som {{Ønskeliste}} for ikke at slette. --MGA73 22. feb 2009, 12:14 (CET)
Læs introen - der er åbenbart også en del forfattere, der ikke er fra Østrig, og dette er endnu et eksempel på at "X'ske Y'ere" og "Y'ere fra X" har forskellig betydning (og at det var en tåbelig beslutning at ensrette). --Palnatoke 22. feb 2009, 12:30 (CET)
Jeg mener også at "liste"-artikler med en intro kan bruges - det er vist nok besluttet? --Villy Fink Isaksen 22. feb 2009, 12:34 (CET)
Hvis forfaterne ikke er fra Østrig, så er navnet jo noget nær misvisende. Jeg synes i øvrigt, at det er lidt spøjst at have kategorier eller lister, der har næsten samme indhold. Der vil jo være meget stort overlap mellem denne liste og den tilsvarende kategori. Hvis der er enighed om at det er meget bedre at kategorisere efter hvor folk har haft deres virke end fra fødested, så er det vel bare at omdefinere kategorierne så det er det, der kategoriseres efter. --MGA73 22. feb 2009, 12:51 (CET)
Problemet her er ikke at forfatterne har boet andre steder end fødestedet, men at det østrigske rige har ændret sig meget gennem tiden. Der er i den forbindelse ikke noget til hindrer at lave for eksempel Kategori:Forfattere fra Østrig-Ungarn. Men en listeartikel som her kan også være fin. Jeg vil foreslå at der står lidt mere (men ikke hele biografier) om hver forfatter, og at man måske stiller oplysningerne op i en wikitabel som laves sortérbar efter ting for eksempel navn, fødselsår og genre. Byrial 22. feb 2009, 13:00 (CET)
som beskrevet i Wikipedia:Lister bør en god liste have parametre ud for hvert listet punkt hvilket delvis mangler her. --Villy Fink Isaksen 22. feb 2009, 13:04 (CET)
Jeg har ingen problemer med, at listen slettes, hvis den ikke overholder retningslinjerne. I forhold MGA73's kommentar er jeg uenig i, at listens navn er misvisende. Hvis navnet var "Østrigs forfattere", så ville navnet have været forkert, fordi Østrig som kerneland kun har udgjort en mindre del af det Habsburgske rige. Men at være østrigsk betegner den statslige sammenhæng i riget, og forfattere, der udgav tysk-sproget litteratur, kan efter min opfattelse betegnes som østrigske, hvilket også er udgangspunktet for den tysksprogede wikipedia, hvor listen er hentet fra (det understreger jo kun Palnatokes pointe, som jeg er enig i).
Jeg mener dog, at hvis denne liste skal slettes, så skal listen Polske skønlitterære forfattere også slettes. --Gevin 21. maj 2009, 19:35 (CEST)[svar]
Nu er den også nomineret til sletning, jf. Wikipedia:Sletningsforslag/Polske skønlitterære forfattere --MGA73 26. jan 2010, 20:04 (CET)
  •  Flyt - Mener bestemt den hører hjemme i en ønskeliste. Den lever ikke op til listenormen og selv med en parameterstyring, der bestemt ville styrke den som artikel, kan den ikke leve op til normen, idet man aldrig ville kunne fuldføre en liste med forfattere. Den vil altid være diskutabel, og der er ingen kriterier for hvor meget man skal have udgivet eller hvor kendt man skal være for at nå listen. --Sabbe 21. feb 2010, 08:31 (CET)
  •  Flyt - Overholder ikke listenormen. Over som ønskeliste. --Pugilist 21. feb 2010, 13:13 (CET)
Konklusion:
Flyttet til Kategoridiskussion:Forfattere fra Østrig/Ønskeliste. --Sabbe 3. mar 2010, 15:46 (CET)