Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi takker dig for dine bidrag, og håber at du vil vende tilbage. Her er nogle gode links at starte med:

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 1. aug 2005 kl. 21:24 (CEST)

Ang. indbyggertal i Nordby redigér

Hej Carsten.

Indbyggertallet på danske byer (over 200 indbyggere) kan findes på Danmarks Statistiks Statistikbank. Under 'emner' vælges 'Befolkning og valg' -> 'Folketal' -> 'Folketal pr. 1. januar fordelt på byer'.

--Henrik Hansen 14. aug 2005 kl. 12:49 (CEST)

Fanniker vs. fanøfolk redigér

Hvis en fannik kun kan bo i Nordby (Fanø) (hvad jeg ikke vidste), er det vel udmærket at præsentere betegnelsen i artiklen om byen. Så kan betegnelsen fanøfolk introduceres i artiklen om øen Fanø. -- Poul G disk. 9. okt 2006 kl. 08:24 (CEST)

Hej Poul. Jeg er så ny, så jeg ved ikke om jeg svarer på denne måde: jeg har fået en autoritativ forklaring fra en mand fra 'Byen' - det er Rindby på Fanø. Han skriver som følger:

Såvidt jeg har forstået er alle der ikke er bosat i Sønderho, fanniker. Og de som er bosat i Sønderho, sønderhoninger. Så beboerne fra Nordby, er altså fanniker.

Den anden betegnelde er at sønderhoninger er Japper og fanniker er Gøjer.

For en fællesbetegnelse så anvender Kromann, Fanøboerne, og det har jeg valgt også at gøre. Men Fanøfolk er vel igså en helt fin betegnelse?

Jeg er også stødt på problematikken i forhold til hjemstavnsforhold for skibe. Et skib fra Nordby eller Fanø er alt der ikke er fra Sønderho, mens man specifikt siger Sønderho, for skibe hjemmehørende der.

Så sådan er det iflg. den mand som redigerer siden www.mitfanoe.dk, Torben Garmer - det er en side som er fyldt med materiale om øen. Er du den som får det skrevet ind - ihvertfald går der lige nogle dage før jeg selv kan nå det - større opgaver, eksamner osv. venter forude.....

Mvh. Carsten - som prøver at kopiere din syntaks i 'underskriften', håber det bliver ok..... PS.: har rettet i siden om Nordby - tjek venligst, Poul

Carstenwm disk. 17. okt 2006 kl. 08:54 (CEST)

Ser fint ud - rettede en slåfejl (kantet parantes). -- Poul G disk. 17. okt 2006 kl. 13:49 (CEST)