Første Internationale

(Omdirigeret fra Den første internationale)
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Den Internationale Arbejdersammenslutning (uofficielt: Internationale og senere Første Internationale) blev oprettet på en kongres i London i 1864 og gik i opløsning i 1876. Internationalen var en sammenslutning af venstrefløjsfolk, socialister, kommunister[1] og anarkister.

Logo for den spanske afdeling af Den Internationale Arbejdersammenslutning

Internationalen var præget af konflikter mellem marxister og anarkister. Oprindeligt lå Internationalens kontor i London, men blev flyttet til New York i 1872.

I 1871 rapporterede Internationale, at den havde otte millioner medlemmer,[2] mens politiet mente, tallet lå på fem millioner.[3]

Se også redigér

 
Se Internationales statutWikisource

Referencer redigér

  1. ^ "Dictionary of politics: selected American and foreign political and legal terms" Arkiveret 27. maj 2016 hos Wayback Machine. Walter John Raymond. p. 85. Brunswick Publishing Corp. 1992. Accessed January 27, 2010.
  2. ^ "Journal Officiel", May 29, 1871 (official journal of IWA)
  3. ^ Payne, Robert. "Marx: A Biography". Simon and Schuster. New York, 1968. p372
 Spire
Denne artikel om en forening eller organisation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.