Kategoridiskussion:Kristne fra Danmark

Sletningsforslag: Kategori:Kristne fra Danmark

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Bruger:Lcl har mærkeret Kategori:Kristne fra Danmark til sletning. Den er lidt tom i det - men der er nogen som kan se muligheder i den eller skal vi slette den? --Steen Th (diskussion) 12. jul 2014, 11:25 (CEST)

  •   Behold Da jeg tror kategorien vil være til nytte for nogen, dog er den som Steenth siger ret tom, man kunne evt. indsætte nogen af artiklerne der bliver henvist til på en-wiki. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 12. jul 2014, 11:52 (CEST)
  •   Slet - for ufokuseret. Der er lidt yderligere på diskussionssiden. Hvad er kriteriet i øvrigt for at komme på listen? Kvalificerer det at være døbt ? Pugilist (diskussion) 12. jul 2014, 11:56 (CEST)
  •   Kommentar - Jeg tror, at jeg røg lidt på vildspor her i sommervarmen. Problemet med kategorien er den oplagte mangel på fokus, da kategorien vel må omfatte de ca. 80% af befolkningen, der er medlem af folkekirken (og vel også dem, der er døbt, men siden har meldt sig ud). Men vi har vel også muligheden for at præcisere optaget, til eksempelvis samme kriterium som i Kategori:Kristne personer som Palnatoke henviser til. I Kristne personer er kriteriet: "I denne kategori placeres personer som er kendte på grund af deres tilknytning til kristendom.". Sætter vi det ind (og sætter Kategori:Præster fra Danmark og Kategori:Biskopper fra Danmark ind som underkategori), bliver kategorien lidt mere overskuelig og brugbar. Pugilist (diskussion) 16. jul 2014, 14:07 (CEST)
  •   Slet Det forekommer mig at være en yderst speget sag. Folks religiøse overbevisninger er en notorisk besværligt kategori. Nogle vil f.eks. påstå at Jehovas Vidner ikke er "rigtige" kristne. Statistisk materiale sætter kristne til at udgøre 24% af den danske befolkning, ca. 70% identificer sig som kristne og 79% er medlemmer af den danske folkekirke. Man kan med andre ord hvis man følte fordi putte enhver dansker i denne kategori, medmindre personen udtrykkelig har givet udtryk for ikke at være kristen. Og dermed kunne man jo ligeså godt lave en liste over ikke-kristne danskere, og det klinger forkert i mine ører. --MIS (diskussion) 12. jul 2014, 13:16 (CEST)
  •   Behold Det giver ikke mening at slette denne kategori før vi har forholdt os til hele kategoristrukturen fra Kategori:Kristne personer og nedad. Så.. Wikipedia:Sletningsforslag/Kategori:Kristne personer. --Palnatoke (diskussion) 12. jul 2014, 13:25 (CEST)
  •   Kommentar - Kategori:Kristne personer har det fint, så der er ikke nogen grund til at inddrage den. Det aktuelle kategori har nu og her ikke nogen nytte, så hvis ikke nogen kommer til at bruge den, bør den slettes. Men her kunne Kategori:Kristne personer bruges til lægge de artikler, som var her. --Steen Th (diskussion) 12. jul 2014, 15:31 (CEST)
  •   Behold - vi har Kategori:Jøder fra Danmark så hvorfor skal Kategori:Kristne fra Danmark slettes ---Zoizit (diskussion) 17. jul 2014, 20:21 (CEST)
  •   Behold - Som de fleste siger ovenfor så ville det være underligt at slette denne kategori da vi har andre ligesom denne og de får lov til at være. --Simeondahl (diskussion) 18. jul 2014, 12:28 (CEST)
  •   Kommentar Interessant diskussion. Hvis man kigger på kategoriens indhold nu, hælder jeg nok mod at slette den, alternativt præcisere den. Bemærker i øvrigt, at Kategori:Kristne personer både indeholder Kategori:Kristne efter nationalitet og Kategori:Protestanter. Som jeg ser det, har H.C. Andersen ikke markeret sig særligt kristent, omend han var "almindeligt folkekirkemedlem" (beklager direkte tale - men det understreger, at det er rigtig svært at bedømme i disse sager) - interessant nok findes der ikke en kategori, der hedder Kategori:Evangelisk-lutherske fra Danmark. --Andreas Müller (diskussion) 20. jul 2014, 13:50 (CEST)
 Konklusion:
Der kan ikke opnås konsensus om at slette kategorien. --|EPO| COM: 27. jul 2014, 15:54 (CEST)

Jeg antager at en voldsomt stor andel af Kategori:Personer fra Danmark vil skulle være i denne kategori. P.t. er der 20761 artikler i den nævnte kategori og dens underkategorier (8 niveauer ned), så vi taler vel om en godt 15000 artikler. Det synes ikke ganske rimeligt. --Palnatoke (diskussion) 16. jun 2012, 19:00 (CEST)

Tilbage til siden »Kristne fra Danmark«.