Diskussion:Okkupation

Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flytteforslag: Okkupation

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Jeg foreslår flytning af Okkupation til Besættelse da sidstnævnte ord efter min opfattelse er den mest gængse betegnelse for begrebet.

Besættelse er nu en flertydig side. Jeg anser militær besættelse som den vigtigste betydning, og foreslår at flertydigsiden flyttes til Besættelse (flertydig) for at give plads. Mvh. Kartebolle (diskussion) 6. sep 2014, 13:22 (CEST)

  •   Flyt begge sider - som forslaggstiller. Kartebolle (diskussion) 6. sep 2014, 13:22 (CEST)
  •   Flyt - Besættelse er det samme, men flere kender ordet. --Patchfinder (diskussion) 13. okt 2014, 19:09 (CEST)
  •   Flyt ikke - jeg er ikke overbevist om, at den åbenbare primærbetydning af "en besættelse" er den militære. Jeg anser den nuværende løsning for mere stringent. Pugilist (diskussion) 19. jan 2015, 07:22 (CET)
Hvorfor dog ikke? Den psykologiske er en afledning af den militære.--Batmacumba (diskussion) 15. sep 2015, 22:29 (CEST)
Fordi jeg ikke er blevet præsenteret for nogle stringente og velunderbyggede argumenter. Derfor.
At noget er afledt fra noget andet, gør ikke i sig selv den oprindelige betydning for hovedbetydningen. Uden en klar hovedbetydning mener jeg, at Besættelse klarer sig fint som en flertydig side. --Pugilist (diskussion) 23. feb 2016, 08:23 (CET)
  •   Flyt ikke - Enig med Pugilist. Besættelse har en bredere betydning, men jeg synes til gengæld at okkupationsbetydningen bør tages med i listen, gerne som første betydning. Eventuelt kunne dennes indhold (der jo selv er flertydig) indarbejdes i Besættelse som en delliste. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. aug 2015, 23:54 (CEST)
At noget har en bredere betydning er jo ikke ensbetydende med, at det ikke har en primærbetydning, hvilket ret klart er tilfældet her.--Batmacumba (diskussion) 15. sep 2015, 22:53 (CEST)
  •   Flyt - Besættelse er det samme, men flere kender ordet.--Batmacumba (diskussion) 15. sep 2015, 22:29 (CEST)
  •   Flyt ikke - Enig med Pugilist. --Kontoreg(Henvendelse) 7. jan 2016, 20:45 (CET)
 Konklusion:
Ikke enighed omkring flytning. Artikel flyttes ikke. --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 25. mar 2016, 04:33 (CET)
Tilbage til siden »Okkupation«.