Justitsministeriet

Justitsministeriet i Danmark

Justitsministeriet er et ministerium i Danmark, der varetager opgaver vedrørende det samlede justitsvæsen, herunder politi og anklagemyndighed, retsvæsen og kriminalforsorg. Den nuværende Justitsminister er Peter Hummelgaard.

Justitsministeriet
Overblik
Etableret 1848 Rediger på Wikidata
Jurisdiktion Kongeriget Danmark Kongeriget Danmark
Hovedkvarter Slotsholmsgade 10, 1216 København K
Underliggende myndigheder
Ledelse
Minister
Departementschef Johan Kristian Legarth
Eksterne henvisninger
justitsministeriet.dk

Justitsministeriet er øverste ansvarlige myndighed for PET, der i konkrete sager refererer til ministeriets Politikontor og departementschef.

Under ministeriet hører endvidere den formueretlige lovgivning, forvaltningslovgivningen, fondslovgivningen, persondataloven og straffeloven.

Justitsministeriets departement har i mange år været den mest eftertragtede og prestigiøse arbejdsplads for jurister og jurastuderende.

Justitsministeriets departement har en lang historie om at uddanne jurister til topposter i danske ministerier, offentlige myndigheder og førende advokatkontorer.

Organisation redigér

Justitsministeriet er organisatorisk opdelt i tre afdelinger: Administrationsafdelingen, Civil- og politiafdelingen og Lovafdelingen. Under ministeriet hører endvidere Direktoratet for Kriminalforsorgen og Civilstyrelsen.

Datatilsynet og Domstolsstyrelsen henhører i øvrigt under ministeriet, men er som uafhængige myndigheder ikke underlagt ministeriets instruktion.

I alt arbejder ca. 21.000 på ministeriets område, hvoraf ca. 170 arbejder i departementet.

Departementschefer redigér

Ansættelser redigér

Jurister som ansættes i

ansættes centralt af Justitsministeriet.

Se også redigér

Referencer redigér

Eksterne henvisninger redigér


Koordinater: 55°40′29.68″N 12°35′4.73″Ø / 55.6749111°N 12.5846472°Ø / 55.6749111; 12.5846472