Wikipedia:Sletningsforslag/Sønderborg friv. Brandværnsorkester

Sønderborg friv. Brandværnsorkester er et dansk brassband med ca. 30 medlemmer, der blev grundlagt i 1885. Den er oprettet af Bruger:Claus Preuss, der også har indstillet gruppen til en musikpris i 2014. Bruger:DenBlaaElg har stillet spørgsmålstegn ved notabiliteten med kommentaren artiklen mangler kildehenvisninger, der dokumenterer at dette emne er relevant at have en artikel om. Artiklen har to kilder, hvoraf den ene er deres egen hjemmeside, og den anden er et dødt link. Der findes lidt om gruppen på sonderborghistorier.dk, og noget generalt om brandværnsorkestre her. Der er også lidt om dem på glartent.com og i JV. Toxophilus (diskussion) 4. apr 2020, 10:44 (CEST)

  • Behold Slet - Det eneste der for alvor taler for behold er alderen, for det er imponerende, at det har kørt (næsten) uafarbudt i over 100 år. Men jeg kan ikke se, at det nødvendigvis skulle være det ældste brassband i landet. Jeg lader mig dog gerne overbevise med gode argumenter og kilder. EDIT: Har ændret til et behold efter Økonoms forbedringer på artiklen. Toxophilus (diskussion) 4. apr 2020, 10:44 (CEST)
  •  Kommentar: Artiklen er et relevant stykke lokalhistorie. Artiklen bør bevares, forudsat at der kommer flere kilder på. /Madglad (diskussion) 4. apr 2020, 11:25 (CEST)
  • Behold - Relevant stykke lokalhistorie, og fortsat eksisterende. Der skal vel ikke sættes en rekord for at være relevant? (Toxophilus) - Nico (diskussion) 4. apr 2020, 17:21 (CEST)
  •  Kommentar @Nico: Nej der skal ikke nødvendigvis sættes rekord, men vi har stående et sted, at den ældste/største inden for forskellige områder normalt vil være notabel, så hvis det stod klart, at dette orkester var landets ældste brandværnsorkester, så ville det måske give automatisk notabilitet. Mvh. Toxophilus (diskussion) 4. apr 2020, 17:30 (CEST)
  • Behold - Jeg synes også, det er et fint lille stykke information om en interessant lokalhistorisk tradition. Jeg har skrevet lidt til og indsat kilder. Det er ikke klart, at orkesteret opfylder vores nedskrevne betingelser for automatisk notabilitet, men da disse jo ikke er nødvendige, men blot tilstrækkelige betingelser, opfatter jeg ikke dette som noget egentligt argument imod at bevare artiklen. Jeg mener, at artiklen ligesom mange andre sønderjyske specialiteter har almen interesse. Økonom (diskussion) 4. apr 2020, 19:24 (CEST)
Konklusion:
Artiklen beholdes. --Pugilist (diskussion) 17. apr 2020, 17:42 (CEST)