Wikipedia:Kandidater til fremragende lister/Steder i Harry Potter-universet

Steder i Harry Potter-universet redigér

Afgøres 28. september 2015 Afgøres 5. oktober 2015

Stemmer redigér

Kommentarer redigér

En flot og ganske imponerende artikel. Jeg er dog i tvivl, om retskrivningen er korrekt i følgende rubrikker:

  • Familien Malfoys Herregård - er det den officielle oversættelse i de dansksprogede bøger? Bør det staves 'Familien Malfoys herregård'.
  • Grumsted Plads Nr. 12 - Grumsted Plads nr. 12?
  • Regeringerbygninger - Offentlige bygninger? Passer måske ikke så godt til fængslet, men passer trods akt bedre til hospitalet og stationen.
  • Perron 9¾ - Perron 9 ¾?
  • Mørke Lokationer - Mørke lokationer?

De bedste hilsner --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 23. sep 2015, 20:54 (CEST)

Tak for dine indput Morten. Jeg har rettet de fleste af tingene, men jeg er i tvivl mht. Perron 9¾/Perron 9 ¾. I bøgerne skrives det som ni trekvart. Ud fra billedet på King's Cross Station er det vanskeligt at bedømme om det er med eller uden mellemrum. Toxophilus (diskussion) 23. sep 2015, 21:58 (CEST)
Støtter også nomineringen. Har saddet og læst i artiklen før og kan garantere at artiklen dækker emnet i forhold til alle retninger og vinkler og bestemt fortjener nomineringen. Mvh SDavidJacobsen (diskussion) 30. sep 2015, 13:57 (CEST)
Hedder det "Skrivernskaft" (overskrift) eller "Skrivenskaft" (tekst)? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 30. sep 2015, 14:10 (CEST)
Der er i øvrigt flere eksempler på ukorrekte genitivangivelser med apostrof (Dobby's, Harry's). Det bør rettes. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 30. sep 2015, 14:13 (CEST)
Jeg har rettet apostroffer, hvor jeg kunne finde dem. Jeg har også slået op i Fønixordenen og konstateret at det er Skrivenskaft. Det er rettet i overskriften. Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 14:21 (CEST)

Der bør være en ganske kort beskrivelse af Hogwarts og ikke kun et link. Og så ville det (uden at det i øvrigt har noget med denne artikel at gøre) være rart, hvis nogen med kendskab til universet ville sætte danske navne på de HP-lokationer, der er i Wikidata. En hjælp til at få overblik kunne være Bruger:Palnatoke/Autolister/Harry Potters geografi.

Jeg har tilføjet afsnit om Hogwarts, og vil kigge på lokationerne i Wikidata. Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 16:54 (CEST)
Tak til Toxophilus for beskrivelsen af Hogwarts. En lille kommentar i den forbindelse: Afsnittet beskriver skolen som fiktiv, ligesom flere andre steder indledes med "[X] er en fiktiv [bygning] i...". Mange andre afsnit har ikke denne indledning, hvorfor der ikke er truffet en konsekvent holdning. Eftersom hele artiklen indledes med "Disse steder eksisterer kun for de fiktive figurer i J.K. Rowlings romanserie om Harry Potter.", kan sådanne gentagelser af de enkelte lokationers fiktive status ikke undværes? --Medic (Lindblad) (diskussion) 30. sep 2015, 17:49 (CEST)
Du har fuldstændigt ret. Jeg har fjernet "fiktiv" i underafsnittene, så det kun fremgår i introen. Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 18:19 (CEST)
 Konklusion:
Artiklen er udnævnt til FL, da alle syv stemmer er positive. Toxophilus (diskussion) 5. okt 2015, 10:18 (CEST)